Huawei'nin katlanabilir telefonu eşleşecek fiyat etiketiyle bir elmas gibi parlamaya hazır.

 

Huawei, katlanabilir telefon spot ışığında sırasını istiyor ve Mate X ile ikna edici - ama pahalı - seçmelere katılıyor. Ana yarışma: Samsung'un Galaxy Fold telefonunda iki ekran, toplamda altı kamera bulunuyor ve ortada 7.3 inçlik bir tablete açılmak üzere açılıyor. Huawei'nin Mate X - "eski", "on" değil - olduğu söyleniyor - 8 inç ekranda kullanmak için üç yol, üç kamera ve tek elle kullanım için yakalanabilir bir temel sağlayan ilginç bir tasarım.

2300 Euro'luk Mate X (2.600 Dolar, 2.000 £ veya 3.660 AU’ya dönüştürülür) ayrıca 5G’ye hazırdır, 1.980 ABD doları olan Galaxy Fold ise 4G veya 5G yapılandırmalarında gelir. Huawei, Mate X’i 2019’un ortalarında satmaya başlayacak ve Samsung Galaxy Fold 26 Nisan’dan itibaren satışa sunulacak. Huawei henüz taşıyıcı ortakları açıklamadı.

Katlanabilir telefonlar, bir kıyı endüstrisini sarsma şansı verirken, telefonunuzda kullanmanız gereken ekran alanını da iki katına çıkarır. Katlanabilir telefonlar telefon-tablet melezleri oldukları için, daha yavaş bir pazarda daha fazla kar elde etmek isteyen şirketler için en üstte önemli bir gelir akışı açan daha yüksek bir fiyatı emredebilirler. Ancak bükülebilir ekranların bu yeni dönemi aynı zamanda telefon tasarımının vahşi batısını da temsil ediyor: Bir telefon, merkezden aşağıya veya iki tarafa doğru içe veya dışa doğru katlanabilir, hatta bileğinizin etrafında bir saat gibi bükülebilir. Bu erken aşamada, şirketler katlanabilir bir telefonun ne anlama geldiğini araştırıyorlar. Şu anda her şey gidiyor.

Huawei'nin Mate X vizyonu, çoğunlukla "kapalı" konumunda kullandığınız, ancak eğlenmek veya daha üretken olmak istediğinizde açılacak bir telefon. Arkada selfies çekmek için faydalı olabilecek bir ekran var: Telefonun dört arka kamerası Leica ile birlikte tasarlandı.

"Ana" ekran yapılandırması, Huawei'nin en çok kullanacağınızı düşündüğü 6.6 inçlik bir ekrandır. Çentiksiz 8 inç kenardan kenara OLED ekran elde etmek için dışa doğru açın (bir kamera var). Katlandığında, arka kısım biraz daha küçük olan 6.4 inç ekran ve arka kamera dizisine sahip bir kenar çubuğu. Açık pozisyonda, kenar çubuğu, Huawei'nin baskın şekli nedeniyle kaprisli olarak "Falcon Kanadı" tasarımını çağırdığı tutturucu bir tutamak olur. Buradaki fikir Mate X'i tek elle tutmak ve diğer elinizi dokunup kaydırmak için kullanmaktır. Telefonu tekrar kapatın ve bir tarafı tamamen düz bir görünüm vermek için tutamaç ile hizalayın. Ve evet, hala bükülebilir bir menteşe var.

 

huawei mate x mwc 2019

 

Huawei ayrıca, Mate X'in yanlarını ve geri katlanacak şekilde, 6.6 inçlik ekran için açık bir pencere bırakacak bir kasa yaptı. Bazı ülkelerde dava kutuya girebilir.

5G hızları Huawei için büyük bir konuşma noktası ve Mate X, şirketin şirket içi Kirin 980 işlemcisini ve Balong 5000 5G modem yongasını kullanıyor. Şu anda Huawei, Mate X'in mevcut 4G bağlantısından dört kat daha hızlı içerik indireceğini, 3 saniyede 1GB civarında olacağını söyledi. Netflix'teki Oscar adayı Roma filmi indirmek için 700MB'ın altında, bu yüzden teorik olarak Mate X'e yaklaşık 2 saniyede indirilecek.

Mate X, batarya kapasitesi söz konusu olduğunda, iki batarya arasında, biri katlama perdesinin her iki tarafında bulunan 4.500 mAh kapasiteli, batarya kapasitesine gelince Galaxy'nin dışına çıktı. Samsung Galaxy Fold, iki lob arasında toplam 4.380 mAh kapasiteye sahip. Testler yoluyla bildiğimiz gibi, ham kapasite size üstünlük sağlar, ancak bunları yan yana test edene kadar hangisinin daha iyi gerçek hayat performansına sahip olduğunu bilemeyiz.

Diğer Huawei Mate X özellikleri
Yapılandırma 1: 6,6 inç ön ekran (2,480x1,148 piksel çözünürlük)
Yapılandırma 2: 6.38 inç arka ekran (2.480x892 piksel çözünürlük)
Yapılandırma 3: 8 inç iç OLED ekran (2,480x2,200 piksel çözünürlük)
512GB depolama, 8GB RAM
Güç düğmesine entegre edilmiş parmak izi okuyucusu
55W Huawei Süper Şarj. Yüzde 85 pil ömrü için 30 dakika şarj (sıfırdan)
Bölünmüş ekran modu
Fotoğraf çekmeden önce nasıl göründüğünüzü görmek için özçekimler için önizleme yapın
Renk: Yıldızlararası mavi
Huawei'nin telefon hakkında doldurması gereken çok fazla ayrıntı var ve Mate X'in resmi lansman etkinliğinde Pazar günü Huawei'den daha fazla şey öğrendikçe bu parçayı güncelleyeceğiz. Fakat şu anda, Huawei, 1 numaralı rakibinden daha fazla vızıltı üretmek amacıyla Galaxy Katlama'dan sonra geliyor.