Nokia 9 PureView'un beş arka kamerası var ve o kadar büyük bir şey gibi görünmüyor bile. Beklenen Nokia 9 PureView, HMD

Global'in birkaç yıl önce Fin başlangıcının edindiği Nokia markası altındaki en yeni ve en cesur amiral gemisi. Bir uyarı: HMD, bu telefonun sınırlı bir kullanımda sunulan "sınırlı sayıda" olduğunu söylüyor. Ancak ABD’ye gelmesi gerekiyor (telefonun fiyatı 599 Euro veya 699 ABD Doları, kabaca 535 TL ve 980 ABD Doları olur).

Bu beş kamera hakkında: Işık hatırlıyor musun?
Beş adet Zeiss kamera objektifi, ancak halkada yedi gibi görünüyor, örümceğin gözleri gibi. Üçü 12 megapiksel monokrom kamera, ikisi 12 megapiksellik RGB kamera, hepsi f / 1.8, 28mm. Bir nokta bir flaş, diğeri ise derinlik eşlemesi için bir uçuş zamanı sensörü.

Bu ilk beş arka kameralı telefon. Fakat bu şimdi bile büyük bir ayrım mı? Samsung Galaxy S10 cep telefonunun üç adet arka kamerası (ve önümüzdeki 5G sürümünde dört adet) ve Galaxy Fold'un içinde ve dışında toplam altı kamerası bulunuyor.

 

20 nokia 9

 

Nokia'nın kameraları fazladan optik zum yapmıyor. Bunun yerine, hepsinin HDR ve derinlik temelli fotoğrafçılık için büyük miktarda veri yakalaması gerekiyor. Kamera dizisi, vahşi 16 lensli L16 kamerayı da yapan Light tarafından kısmen geliştirildi ve yakın zamanda Sony görüntü sensörleriyle daha fazla hesaplamalı fotoğrafçılık ürünleri geliştirmek için bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Light'ın ilk 16 lensli bağımsız kamera vizyonu, herhangi bir fotoğraf ihtiyacı için İsviçre çakısı seçenekleri sunmaktı. Light'ın L16 kamerası ilk çıkışında biraz hayal kırıklığına uğradı, ancak çoklu kameralı bir telefon geleceğine işaret etti. Işık geçen yıl dokuz kameralı bir telefon serbest bırakmak bekleniyordu.

Bu cihazlara karşı, beş kameralı Nokia 9 PureView, karşılaştırmalı olarak küçük görünüyor, ancak bu telefon diğer telefon kameralarına göre hesaplama avantajları hedefliyor. Telefonla kısa bir süre içinde, fotoğraf çekmeye çalıştım. Görüntüler keskin görünüyordu ancak fotoğraf işlemenin uzun sürdüğü görülüyordu (HMD, sürümünün yayınlanmadan önce geliştirildiğini belirtti).

Nokia 9 PureView ile çekilen fotoğraflar, fotoğrafın herhangi bir yerine dokunduktan sonra derinden düzenlenebilir ve Google Foto’larda derinlik düzenleme ile çalışır, böylece yüklenen fotoğraflar da derinlik düzenlenebilir.

Nokia 9 ile çekilmiş fotoğraflardaki derinlik haritası, HMD'ye göre 1.200 kat derinlik verisi olan 12 megapikseldir. Telefon beş minimum pozlama alır, yaklaşık 60 ila 240 megapiksel veri yakalar ve 12 megapiksel fotoğrafa geri çeker. Fotoğraflar RAW DNG formatında da çekilebilir, ancak tüm kameralarla çekilmiş görüntülerin bir bileşimini 30 MB civarında değişen bir dosya boyutuyla harmanlayabilir.

Adobe Lightroom, telefonun DNG fotoğraflarını düzenleyecek ve telefon için "özel olarak ayarlanmış" özel lens profilleri ile gelecek.

Nokia 9 PureView, tüm bu kameralarla rekabet etmekten ve özel bir tek renkli moddan daha iyi HDR çekimleri talep ediyor. Ayrıca fotoğrafların bokeh çekimlerinde birden fazla odak noktası olabilir; bu, farklı mesafelerdeki şişelerin veya ampullerin aynı anda odaklanabileceği anlamına gelir. Ne kadar iyi olacaklar? Aşağıdaki örnek fotoğrafa bakın; HMD Global, çektiğim çekimlerde paylaştığım tek fotoğraftan biriydi.

 

Telefonun geri kalanı: daha basit
Bu telefon yeni bir Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye sahip değil; bunun yerine, Qualcomm'un temsilcilerinin telefonun fotoğraflarını işlemek için tam olarak kullanıldığını ve ayrıca telefondaki özel bir Işık Kamerası Lux Capacitor işlemcisinin kullanıldığını söylediği bir Snapdragon 845'i var. Bu aynı zamanda Nokia 8.1 ve 7.1 gibi bir Android One telefonu, yani iki yıl garantili Android güncellemeleri ve düzenli güvenlik güncellemeleri olacak.

Telefonda ayrıca 20 megapiksellik bir ön yüz kamerası, 5.99 inç 2K kutuplu ekran, ekran altı parmak izi okuyucusu, telefonun ön kamerası üzerinden yüz kilidi açma, kablosuz şarj ve IP67 su geçirmezlik özelliği var. En azından tüm bu arka kameralar, kamera çarpıntısı olmadan aynı hizada.

İsterseniz ister Nokia 9 PureView, HDR ve derinlik için beş kameralı hesaplamalı bir kamerayla oynamak isteyip istemediğinize ya da her gün eski üç kameralı değişken zoom lensli telefon gibi bir şeyi tercih etmek istediğinize bağlı. Birinin altı kameraya, yedi veya dokuz kameraya gitmeye karar vermesi sadece bir zaman meselesi. Kamera lensleri traş bıçağı gibiyse, Nokia 9 PureView şimdilik bir yenilik puanı kazandı ... ancak o an muhtemelen çok uzun sürmeyecek.