İş dünyasının dijitalleşmesiyle birlikte şirketlerin siber güvenlik alanındaki uzman ihtiyacı hızla artıyor. Güvenlik operasyon merkezlerindeki uzman açığını kapatacak teknoloji ise Türkiye'de üretiliyor. Siber güvenlik alanında derinlemesine tecrübeye sahip bir ekip tarafından

 

2017 yılında Bilkent Cyberpark'ta kurulan Atar Labs, Diffusion Capital Partners'tan aldığı 2,5 milyon Euro tohum yatırımıyla Türkiye'nin ilk ve tek siber güvenlik operasyon merkezi yazılımını geliştiriyor.

Bir yıl içinde dört kişilik çekirdek bir ekipten, 50'den fazla mühendisin çalıştığı, küresel hedefleri olan bir girişime dönüşen Atar Labs, %100 yerli ve milli olarak geliştirdiği siber güvenlik robotu ATAR ile Türkiye'nin ve dünyanın siber güvenlik uzman açığını otomasyonla kapatmayı hedefliyor. ATAR, ileri düzey otomasyon teknolojisi sayesinde güvenlik operasyon merkezlerindeki iş yükünü kayda değer ölçüde azaltarak verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Prestijli global ödüller
Devlet kurumlarından bankalara, telekom şirketlerinden büyük holdinglere kadar farklı segmentlerdeki kuruluşların güvenlik operasyon merkezi yazılımı olarak tercih ettiği ATAR, prestijli Red Herring Top 100 Global listesinde yer alarak küresel açılımına güçlü bir başlangıç yaptı. Kendi alanlarında ezber bozan inovasyona imza atan girişimlerin seçildiği global listeye adını yazdıran Atar Labs, ayrıca Cyber Defense Magazine tarafından verilen Cyber Defense Global Awards ödüllerinde Son Teknoloji SOAR ödülüne layık görüldü.

2019 ihracat yılı olacak

Siber güvenlik alanındaki uzman yetersizliğinin yerel değil, küresel ölçekli bir ihtiyaç ortaya çıkardığını kaydeden Atar Labs CEO'su Burak Dayıoğlu, "Atar Labs güçlü bir ekip ve önemli yatırım desteğiyle Türkiye'den dünyaya açılıyor. İlk yılımızı başarıyla tamamlarken, yurt dışı hedeflerimiz için vites yükseltiyoruz. 2019 yılında en önemli konu başlığımız globalde büyüyerek, ihracat faaliyetlerini artırıp, Türkiye'nin kazanmasını sağlamak olacaktır," diye konuştu.