Dönüştürülebilir cihazınızı yalnızca bir dizüstü bilgisayar veya tablet olarak kullanıyorsanız, eğlencenin yarısını kaçırıyorsunuz.

 

İkisi bir arada olan bilgisayarlar, dokunmatik cihazlar için optimize edilmiş olan Windows 8'in 2012 lansmanından bu yana çok yol kat etti. Ancak, onları kullanmayacakları dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlar veya dizüstü bilgisayarlar gibi hayal kırıklığına uğratan tabletler olarak gören pek çok şüpheci var.

Açıkçası, bu tamamen anlaşılabilir bir durum. Her gün dönüştürülebilir bir araç kullanmaya başlamadan önce - bir tanesi klavyeye kalıcı olarak takılıyken - tasarımın sadece bir dizüstü bilgisayara sahip olmanın avantajlarından daha fazlasını anladım.

Normal bir tablet kullanıcısı olmasanız bile, klavyeyi çevirmek için kullanılan 360 derecelik menteşeler sayesinde dokunmatik ekranı iyi kullanmak için başka yollar da var. Bir dizüstü bilgisayar ya da tablet olarak düşünmeyi bıraktıktan ve genellikle çadır ve sunum ya da görüntüleme modları olarak adlandırılan aradaki konumları kullanmaya başladığınızda, tasarımın esnekliğinin karşılığını verir.

İkisi bir arada Hepsi bir arada
İkisi bir arada yazıcımın klavyesi ve dokunmatik yüzeyi iyi, ancak masamdayken tam boyutlu bir klavye ve fare ile çalışmayı tercih ederim. Bunu normal bir dizüstü bilgisayar ile yapın ve ekranınızdan oldukça uzakta olacaksınız.

İkisi bir arada olsa da, klavyesini aşağıya çevirebilir ve daha büyük klavyenizi ekrana kadar kaydırabilirsiniz. Bu ayrıca istediğiniz zaman dokunmatik ekranı kullanmayı kolaylaştırır. Ekranı yukarı kaldırmak için bir dizüstü bilgisayar standı ekleyin, bu da boyun ve omuz yorgunluğunu azaltabilir, aynı zamanda web kamerasını görüntülü sohbetler için daha iyi bir konuma getirir.

Echo Show gitmek
Amazon'un en yeni Echo Show'u, 10.1 inçlik bir ekranı, mikrofonları ve hoparlörleri şirketin sanal asistanı Alexa ile eşleştiriyor. Onun da ne olduğunu biliyor musun? Bir güç kablosu. Windows 10 için Alexa uygulamasını ikiye bir arada yükleyin ve herhangi bir yerde kurabileceğiniz bir Echo Şovunuz var - mutfak, oturma odası, yatak odası veya ofis. İçinde Alexa bulunan, ahizesiz kullanılabileceği anlamına gelen dizüstü bilgisayarlar var, ancak uygulama diğer bilgisayarlarda da çalışacak.

Dizüstü bilgisayarın pilini azaltabileceğiniz için, yakında bir prize gerek duymazsınız ve ikisinin de esnekliği, alan az olduğunda size daha fazla yerleştirme seçeneği sunar. Hatırlatıcı ayarlamaktan, termostatınızı kontrol etmeye ve tuvalet kağıdını sipariş etmeye kadar her şey için Alexa'ya girmişseniz, bir deneyin.

Dijital beyaz tahta
İnsanlar, bir kalemle etkinleştirilmiş ikisi bir arada aygıtın kullanışlılığını azaltma eğilimindedir, çünkü onlar bir sanatçı değil ya da not alma ihtiyacı olan bir öğrenci değildir. Ben bunların hiçbiri değilim, ancak kalemi düzenli olarak sadece hayatımı düzenlemek veya bazı işleri kolaylaştırmak için kullanıyorum. Örneğin Microsoft'un Beyaz Tahta uygulaması, hem ev hem de iş projeleri için beyin fırtınası yapmak için iyidir. Elle çizilmiş şekillerinizi temiz, keskin çizgilere dönüştürmek ve el yazınız için de aynısını yapmak yeterince akıllıdır.

İkisini bir arada aygıtınızı çadır moduna alın, diğerleri ekranda kolayca oturabilir ve işbirliği yapabilir. Beyaz tahtaları paylaştığınız kişiler, nerede olduklarından bağımsız olarak, bir tarayıcı veya Windows 10 veya iOS uygulamaları aracılığıyla aynı anda üzerinde de çalışabilirler.