Snapchat'ın yapımcısı daha genç kullanıcılar için lehine düşmüş olabilir, ancak finansal belgeler yeni bir strateji denediğini ima ediyor.

 

Snapchat'in arkasındaki şirket Snap, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu'na yapılan dosyalamalara göre, Avustralya oyun stüdyosu Prettygreat'e yatırım yaptı.

Prettygreat oyunları, Avustralya oyun endüstrisi başkanları Phil Larsen, Hugh Walters ve Luke Muscat tarafından kuruldu. Muscat, Fruit Ninja ve Jetpack Joyride gibi önemli mobil oyunların yaratıcısı olarak uzun zamandır itibar kazanmıştır.

Larsen, Walters ve Muscat, 2015 yılında Prettygreat oyun stüdyosunu kurdu.

Haziran 2018’de, raporlar, Snap’ların bir oyun platformu açacağını ve insanların Snapchat uygulaması yoluyla oyun oynamasını sağladığını ileri sürdü. O dönemde, Bilgi, bir oyun yayıncısının yeni platform için bir oyun yapmak üzere sıraya girdiğini, ancak daha fazla ayrıntı gelmediğini bildirdi.

Anlaşma, 2011'de, 26 yaşındaki Stanford Üniversitesi'nin geçici fotoğraf paylaşım uygulaması genç tüketicilerin popülerliğine yükselen, tuhaf, renkli filtreleri sayesinde yükselen Evan Spiegel tarafından açılan, yeni bir yönü işaretleyecekti. Ancak son yıllarda şirket, bayrak çeken gelirlerle, uzun vadeli büyümesiyle ilgili sorularla ve fotoğraf çeken ve video kaydeden bir gözlük olan Gözlüklerinin sorunlu bir şekilde piyasaya sürülmesiyle ilgilendi.

 

ASIC belgeleri, şirkette hisse satan üç kurucu ve Snapchat Inc. Avustralya genel müdürü Kathryn Carter'ın yönetmenliğini devralarak Prettygreat'in hisse yapısında ve yöneticisinde değişiklik olduğunu ortaya koyuyor.

Prettygreat'in çeşitli sosyal medya sayfaları uykuda gibi görünüyor - en son Twitter yayını 27 Ekim 2017'de yapıldı ve Facebook sayfası kaldırıldı. YouTube kanalı artık herhangi bir içerik göstermiyor ve Prettygreat'in web sitesindeki bağlantılar kesildi.

Ek olarak, Prettygreat’in daha önce Land Slider’ları ve Slide the Shakes’i içeren iOS için yayınlanan oyunları artık App Store'da mevcut değil. Üçüncü bir oyun olan Crash Club Eylül 2017'de piyasaya sürüldü, ancak şimdi yalnızca ölü bir sayfaya bağlantı veriyor.

Bu yeni bir stratejiye işaret ederken, Snap tamamen oyun dünyasına yabancı değil. 2017 yılının Kasım ayında, dünyanın en büyük oyun şirketi olan Çinli teknoloji devi Tencent, Snap'ta% 12'lik bir finansal hisse satın aldı. Mart 2018'de, Snap web tabanlı 3D oyun motoru PlayCanvas'ı satın aldı ve Nisan ayında dokunmatik kontroller, yüz ifadeleri ve hareket kontrolü kullanan artırılmış gerçeklik oyunları paketi Snappables'i piyasaya sürdü.

Snap sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı. Prettygreat hemen yorum yapma talebine cevap vermedi.