Dual OC versiyonu ile karıştırmamak için, Palit'ten GeForce GTX 1660 Ti GamingPRO OC ile tanışın, güzel StormX'e kıyasla

daha gelişmiş soğutma ürünü ve fabrika 1860 MHz artırma frekansına doğru ayarlandı. İkili fanlara ve gelişmiş görünümlere dayanarak kart, soğutma akustiği seviyeleri de dahil olmak üzere tüm cephelerde gerçekten iyi performans gösterir. Palit, Palit olmak, bu SKU'yu cazip bir fiyata sunacak

NVIDIA için son birkaç ay çok zor geçti, yaklaşık 5-6 ay önce GeForce RTX 2080 ve 2080 Ti piyasaya sürüldü. İnsanlar DLSS (Tensor) özellikleri ve Battlefield V'i bu melez Raytraced tarzında oynama kabiliyetleri için çok ilgiliydiler. NVIDIA, medyada yer almak için çok büyük internet virajları başlattı. Fakat daha sonra, inanılmaz derecede dik bir fiyat seviyesini öğrendiklerinde son kullanıcılar diğer tarafa baktıkça balon suratında patladı. 2080 Ti, 1250 ~ 1400 EUR / USD fiyat etiketine yükselmiştir ve en ucuz GeForce RTX 2060, 359 Euro'ya oturmalıdır, ancak çoğu durumda, 400 USD / EUR fiyat desteğini kolayca geçebilir. Her şeyden önce, Raytracing'in etkisi büyüktür ve insanlar Raytracing'i bu kadar önemli bulmazlar. Heck, sektör gerçek dünya ortamlarını taklit eden gölgelendirici motoruyla gerçekten iyi bir hale geldi. Bu açıklamadan bağımsız olarak, gelecekte öne çıkan yol, IMHO, grafikler gerçek olanlara yaklaşırken basitçe DX-R'dir. DLSS başka bir tartışma. RTX kartlarında, üst örneklemeli işleme sonrası AA algoritması gerçekleştirmek için AI Tensor çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Başlangıçta, herkes bu konuda mutluydu, ancak son makalelerden de belirtildiği gibi, tüm sahneye bir bulanıklık seviyesi ekleyebilir. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak insanlar, neden bir RTX kartı aldıklarını düşündüler.

Bununla birlikte, fiyatlandırma her şeydir ve NVIDIA'nın yanlış hesaplaması olmuştur, son üç yılda orta sınıf ürünlerin şu an 400 USD'ye ulaşan 200 USD fiyattan yükseldiğini gördük. Eğer RTX kartları normal bir şekilde fiyatlandırılmış olsaydı, insanlar onları çok severdi. NVIDIA'nın önceki çeyreğinde elde ettiği kazanç bunun bir kanıtı oldu; masaüstü grafik kartı işlerinde neredeyse% 25'lik bir düşüş ve NVIDIA için böyle bir rakam çok büyük. İlk olarak, GeForce GTX'in ilk söylentileri (evet, bir G ile) ortaya çıktığında, spekülasyon her yerdeydi. Bir GTX? 1160/1660 ve daha sonra bir noktada ağ üzerinde yüzeylenmiş AIB ürün kutuları, hepsinin ispatı. NVIDIA şu anda Turing merkezli bir GPU'yu TU116 adlı ana akıma enjekte ediyor. Daha ekonomik hale getirmek için NVIDIA, RTX ve DLSS özelliklerini ortadan kaldırmıştır; bu, bu GPU'da RT ve Tensor çekirdeği olmadığı anlamına gelir. Orijinal gölgelendirici tasarım modeline doğru geri döndü. Ve bugün bu inceleme ile indiğimiz yer.

TU116-400 GPU, 6GB GDDR6 belleğe bağlı 1536 gölgelendirici çekirdeğine (aka CUDA çekirdeği / Akış işlemcisi) sahiptir. Çipi temel alan iki ekran kartı bekleyebilirsiniz: GTX 1660 ve 1660 Ti. Ti varyantları ilk fırlatma dalgasını görecek ve böylece GDDR6 grafik hafızasını alacak, Ti olmayanlara GDDR5 grafik hafızası ve 6GB ve 3GB yapılandırmaları sunulacak. Bununla birlikte, 2019 yılında hiçbir zaman 3GB'lık bir grafik kartı öneremedik. 1660 serisi, Turing mimarisini kullanıyor ve Raytracing ve Tensor çekirdeklerine sahip olmayacak, bu yüzden NVIDIA RTX sonekini GTX'e geri bıraktı. Kartlar 250 ila 300 USD fiyat alanını dolduruyor.

 

img 7774

 

Görebildiğiniz gibi, RTX 2060 ile karşılaştırıldığında, GTX 1660 Ti% 25 daha az gölgelendirici işlemcisi ile uğraşmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, referans frekansları, 1770 MHz'e kadar olan bir referans artırma frekansı ve fabrikada yapılan modellerin 1850 MHz'e kadar bir alana kadar çalıştığı tweaked ile baharatlıdır. Yeni kartlar (eğer doğru fiyatlandırılmışsa) 1080p ve 1440p çözünürlüklerde çok iyi bir oyun performansı sunmaları gerektiği için NVIDIA'nın yeni para üreticisi olabilir. NVIDIA, bir referans tasarım kartını medyaya dağıtmıyor. Ergo, göreceğiniz eleştiriler çoğunlukla AIB partner kartlarına dayanıyor.

Palit GeForce GTX 1660 Ti OyunPRO OC
1660 Ti serisi grafik kartları, sadece bu temel gölgeleme motorunu sunan Turing mimarisine dayanıyor. GPU kesildi, mevcut bellek yapılandırmaları Ti modeller için 6GB GDDR6 ve onaylanmamış Ti olmayan modeller için 3 veya 6GB GDDR5 olacak. Test kartımız 192 bit genişliğinde bir veri yolu kullanan 6GB GDDR6 bellek (12 Gbps) ile donatılmıştır. Bu 120 Watt dereceli grafik kartında 1536 aktif shader işlemci var (bu değer RTX 2060'ta 1920'dir).

6.6 Milyar transistöre sahip daha küçük TU116 silikona sahip olması çok sıcak değildir ve aslında enerji açısından verimlidir. Soğutucu, çift yuvalı ve çift fanlı bir tasarımdır. Kart, sadece bir üst tarafa yerleştirilmiş güç başlığı (8 pimli) ile birlikte gelir. Palit, GeForce GTX 1660 Ti için, geleneksel ve dispersiyon fan kanatlarının avantajlarını birleştiren ve çok fazla miktarda hava akışı oluşturmak için iki fanı kullanan StormX modeline kıyasla daha gelişmiş bir soğutucu kullanıyor. Gömülü çok az LED var, sadece üst kısmı beyaz ışıklı bir şeritli ancak yine de iyi soğutma ve hatta akustik performansla hoş görünümlü bir ürün. Kartta bir HDMI, DP değil, aynı zamanda bir DVI konektörü bulunuyor. Sanal bağlantı (USB) konektörü yok. Bu Turing 116 GPU güçlendirilmiş ürün, GPU'nun oyun yüküne bağlı olarak kabaca 65 derece C işaretçisi olmasını sağlar.

OC olmayan modeller referans frekanslarına dayanırken, bir hisse senedi 1770 MHz Boost saat anlamına gelirken, bu Gaming PRO OC modeli 1860 MHz'de fabrikada ayarlandı, bu da oldukça önemli. GDDR6 hafızası ayarlanmadı, IC'ler stokta 12 GHz (etkili saat hızı) bulunuyor ancak tweaking bölümlerinde size göstereceğimiz gibi kolayca 14,5 ila 15 GHz değerine kadar yükseltilebilir.