Angry Birds VR: Isle of Pigs adındaki yeni sanal gerçeklik oyunu 2019 yılının ilk aylarında sanal gerçeklik platformları için kullanıma sunulacak.

 

Mobil oyun dünyasının en popüler oyun serilerinden biri olan Angry Birds, yeni bir oyun ile geri dönüyor. Serinin geliştiricisi olan Rovio, Angry Birds serisinin yeni bir sanal gerçeklik oyunu ile 2019 yılında karşımızda olacağını duyurdu. “Angry Birds VR: Isle of Pigs” adındaki yeni oyun 2019 yılının ilk aylarında sanal gerçeklik platformları için kullanıma sunulacak.

Rovio’nun Angry Birds VR: Isle of Pigs oyununu geliştirmek için sanal ve artırılmış gerçeklik oyunları üzerinde çalışan İsveç merkezli Resolution Games firması ile iş birliğine gittiğini de ekleyelim. Angry Birds VR: Isle of Pigs için yapılan iş birliğinin Rovio ve Resolution Games arasında yapılan ilk iş birliği olmadığını da belirtelim.

Daha önce başka bir sanal gerçeklik oyunu olan Angry Birds FPS: First Person Slingshot için bir araya gelen iki firma, geçtiğimiz Ekim ayında oyunu Magic Leap için kullanıma sunmuştu. Rovio’nun geçtiğimiz dönemlerde çeşitli sanal gerçeklik oyunu denemeleri olduğunu da ekleyelim.

“Sanal gerçeklik için mükemmel bir oyun”
2016 yılında Samsung Gear VR için sanal gerçeklik odaklı bir Angry Birds oyunu geliştiren Rovio, bu oyundan beklediğini bulamamıştı. Angry Birds oyununun sanal gerçeklik için mükemmel bir oyun olduğunun altını çizen Resolution Games CEO’su Tommy Palm, oyunculara daha gerçekçi ve sürükleyici bir oyun deneyimi sunacaklarını da belirtti.

Bir zamanlar mobil oyun dünyasının en önemli oyun serisi olan Angry Birds, yeni oyunların karşımıza çıkması ile birlikte popülerliğini kaybetse de hala büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Rovio’nun 2. çeyrek finansal sonuçlarına göre Angry Birds, toplamda günlük 9 milyon aktif kullanıcıya sahip durumda. Angry Birds VR: Isle of Pigs oyunu serinin popülerliğini geri getirebilecek mi bunu ise zaman gösterecek.