Otomobil üreticileri genellikle bir aracı neslin amaçlanan çalışması boyunca yaklaşık olarak yenileyecekler, genellikle hem otomobilin görünüşüne

hem de altında ne paketlediğine dair güncellemeler içeriyor. Birkaç yıl önce en büyük S sınıfı sedanının yenilenmesinin ardından Mercedes-Benz şimdi biraz daha küçük kardeşi e-Class'a bakıyor.

Mercedes-Benz Salı günü 2021 E sınıfı Sedanı açıkladı. Bu orta döngü yenilemesi, tek başına estetik açısından bile oldukça kapsamlı. Ön uç, görünümünü eşdeğer SUV, GLE sınıfına biraz daha yakın hale getiren yeniden tasarlanmış LED farları paketliyor. Arka tarafta, arka lambalar yeni A sınıfı veya CLS sınıfına daha yakın bir benzerlik taşıyor. Her zamanki gibi, sunulan yeni tekerlek tasarımları ve boya renkleri vardır.

İç görünüşünü fazla değiştirmiyor, ancak bej ve iki farklı griyi karıştıran bazı yeni kombinasyonlar var. Revize edilmiş bir burl ceviz ve yeni bir doğal taneli gri kül de dahil olmak üzere yeni trim bitiriciler de mevcuttur. Bir sürücünün ellerinin tekerleği ne zaman terk ettiğini belirleyebilen kapasitif sensörlere sahip vahşi yeni bir direksiyon simidi tasarımı da var. Tekerleğin merkezi göbeğinin her iki yanından uzanan "bıçaklar" oldukça ilginçtir ve bu sadece farklı süslemelerde sunulan yeni tasarımlardan biridir.

İç mekanın yükseltmelerinin gerçek et ve patatesleri, gösterge tablosundaki 12.3 inçlik ekranların arkasında yatıyor. E-sınıfı nihayet Mbux, Mercedes' bilgi-eğlence sisteminin son yineleme alır. Doğal dil ses tanıma sistemi, çoklu gösterge düzenleri, isteğe bağlı artırılmış gerçeklik navigasyonu ve bir sürü daha fazlası ile yeteneklerini gerçekten artırıyor. Apple CarPlay ve Android Auto da standarttır.



Güvenlik cephesinde, 2021 E sınıfı otomatik acil frenleme ile standart olarak gelir. İsteğe bağlı yükseltmeler aktif kör nokta izleme, stop-and-go yetenekleri ile tam hızlı adaptif cruise control, trafik işareti tanıma ve aktif Park yardımı ile bir surround görüş kamerası sistemi ekleyin.

E sınıfı sedan, üç farklı güç aktarma organından biriyle satın alınabilir. E350, 255 beygir gücü ve 273 pound-feet tork üreten 2.0 litrelik bir turboşarjlı I4 kullanıyor ve arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak mevcut. E450'nin 3.0 litrelik turboşarjlı i6, 362 hp ve 369 lb-ft yapar ve bu, EQ Boost mild hybrid'in elektrik motoru devreye girmeden önce olur.

Ve sonra 2.0 litrelik turbo i4'ü 90 kilovat saatlik bir aküye ve bir elektrik motoruna bağlayan E350e var. Bu plug-in hybrid, etli bir 315 hp ve 516 lb-ft yapar ve Mercedes, tahmini elektrikli menzil rakamlarını açıklamasa da, bu kapasitenin bir bataryası iyi bir rakam üretmelidir.

Geleneksel bir sedan dünyadaki en sevdiğiniz vücut stili değilse, üzülmeyin - biraz daha ilginç bir şey var. E-Class All Terrain, ABD'de 2021'den başlayarak e-Class vagonun yerini alıyor, ancak temel olarak sadece bazı ek kaplamalara sahip bir kaldırılmış vagon. Bir Volvo V60 ve V60 Cross Country eşdeğeri olarak düşünün.

Tüm E-sınıfı Sedan varyantlarının 2020'in sonuna kadar ABD bayilerine ulaşması bekleniyor. Fiyatlandırma, satış tarihine daha yakın ilan edilecektir.