Elon Musk'in giriş seviyesi Tesla tahmini olarak 220 mil menzil sunuyor.

 

Uzun zamandır beklenen, 35.000 $ 'lık Tesla Model 3 şimdi online sipariş vermek için hazır. Tesla, Perşembe günü, tek bir elektrikli motor, standart iç mekan ve tahmini 220 mil menzile sahip olacak üs Model 3 modelini açıkladı.

Peki, teşvikler sizi almadan önce 35.000 $ başka ne yapar? Başlamak için, "standart iç mekan" manuel ayarlı ısıtmalı kumaş koltuklar sunar. Tesla'nın sipariş sitesine göre, "temel ses", standart haritalar ve navigasyon ve dört adet USB bağlantı noktasına sahip bir orta konsol da alacaksınız.

Ayrıca, premium boyaya yükseltme yapmazsanız, en ucuz araba olanağını da satın alabilirsiniz ve en ucuz renk seçeneği 1,500 ABD dolarıdır.

2.000 $ 'lık ek ücret karşılığında, size güç ayarlı, ısıtmalı ön koltuklar, farklı döşemeler, yükseltilmiş ses, LED sis farları (elbette arabanın içinde olmasa da) ve telefon yerleştirme olanağı sağlayan "kısmi birinci sınıf" bir içeceğe sahip olabilirsiniz. . Bu aynı zamanda sizi, 240 mil karelik tahmini menzili olan ve standartlara ek olarak 37.000 $ 'lık bir ücret karşılığında "standart menzil artı" aracına yükseltir.

Standart araca göre 5.000 dolarlık bir yükseltme olan "premium interior", bir internet tarayıcısı, araç içi müzik yayını, trafik bilgileri içeren uydu görüntüsü haritaları, ısıtmalı ön ve arka koltuklar ve daha da güçlü bir ses sistemi elde ediyor. Bu ortam, 40.000, 264 mil "orta kademe" süslemesinde ve 43.000, 325 mil "uzun menzilli" sürümünde mevcuttur.

Medyayla yapılan bir konferans görüşmesi sırasında Tesla CEO'su Elon Musk, Perşembe günü 35.000 dolarlık bir Model 3 sipariş eden bir kişinin Haziran ayında teslim almayı bekleyebileceğini belirtti. Piyasaya girmesi için Model 3'ün giriş seviyesinin gerçekte ne kadar sürdüğüne bağlı olarak - Tesla daha önce hedeflerini kaçırdı - elektrikli araç satın alan insan sayısında çarpıcı bir kaymaya işaret ediyordu.

Tesla ayrıca Perşembe günü yaptığı açıklamada, araçlarının tüm perakende satışlarını durdurmayı planladığını; Şirket yalnızca çevrimiçi bir platforma taşınacak. Musk, basın mensuplarının bir konferans görüşmesinde, perakende konumlarını düşürmenin önemli bir maliyet tasarrufu sağlayacağını söyledi - ve 35.000 $ 'lık Model 3 pazara geldiğinde her kuruşun tasarrufunun faydası olacağından şüphesiz.