Toyota Camry, yıllardır araba tutkunlarının adil alıkoyma payını görmüştür. Ortak şikayet, daha rafine paletler

için çok milquetoast gibi görünüyor. Fakat gerçek şu ki, herkesin sadece bir Miata ya da dizel bir Land Rover Defender kullanması gerektiğini düşündüğümüz gibi, çoğu insan sadece A noktasından B noktasına mümkün olduğunca az telaşla girmelidir. Otomobillerinin konforlu, sessiz, iyi döşenmiş, uygun fiyatlı ve ekonomik olması gerekir. Ve bu noktalara göre, Toyota Camry harika.

 

Çekici, ama biraz gergin
Önceki Camry nesiller biraz sıkıcı görünüyordu, ancak bu son sürüm cesur bir ifade veriyor. Buruşuk bir başlık, kaplamanın bütün genişliğini genişleten bir ızgaraya doğru uzanmaktadır. Tüm araba öncekilerden daha düşük ve daha geniştir; tekerlek boyutları, temel modellerde 16 inç ila en yüklü sürümlerde 19 arasında değişmektedir.

Dört egzoz uçları, küçük arka spoyleri ve öndeki açılı ızgaraları ile bu üst seviye XSE V6 test arabasının sportif görünümünü seviyorum. Camry'nin tasarımıyla ilgili tek acelem geri döndü - arka farların köşelerini sarkan sahte delikleri aptal. İşlevsel değiller ve maskarası koşuyormuş gibi görünüyorlar.

Çoğunlukla sorunsuz bir operatör
Baz Camry 203 beygir gücü, 2.5 litre, doğal olarak aspire edilmiş bir I4 motoru ile birlikte geliyor ve bir hibrid güç aktarma sistemi de mevcut. Bununla birlikte, bu test cihazı, 30 litre beygir gücü ve 267 pound feet tork üreten daha büyük 3,5 litre V6'ya sahiptir.

Güç, sekiz tekerlikli otomatik şanzımanla ön tekerleklere gidiyor, ki bu yeterince basit görünüyor, ancak tuhaf bir tuhaflık var. Shifter'ı Sport ayarına getirin, vites göstergesi "4" gösterecektir. Bu, dördüncü viteste olduğunuz anlamına gelmez - Toyota'nın “seri bekletme” dediği şey budur. Başka bir deyişle, şanzıman ilk dört vites arasında kendini değiştirecek ve sonra sözde kendi başınasın. Ama arabayı dördüncü viteste bastığımda, araba yine de yukarı kalkar. XSE, bu garip Spor ayarını geçersiz kılmanıza izin veren vites değiştirme kanatlarına sahiptir, ancak çok zevkli değildir. Sadece arabayı Drive'da bırak. Güven Bana.

Günlük işe alımlarda, Camry pürüzsüz ve kullanımı kolaydır. Hem hat dışına, hem de orta dereceli hızlanma altında oldukça hızlı ve daha ilgi çekici arka yollarda direksiyon yanıt veriyor. Bu araba bir Mazda6 ile başa çıkmayacak, ancak Camry'nin araba kullanmak için uygun olduğu bir klişe modası geçmiş ve yanlış.

 

2019 toyota camry 13

 

Şerit değiştirme uyarısı ve ileri çarpışma uyarı sistemleri süper hassastır. Eski, çabuk kalkmamamı sağladığımda bile beni bir şeridin ortasına doğru yönlendirmek için hızlı bir şekilde deniyor ve ayağım zaten fren pedalında olmasına rağmen durdurulan bir arabaya yaklaşırken bana bağırıyor. Sürüş yeteneklerimde bana biraz daha kredi ver, Camry.

Teknik ve kargo eksiklikleri
Camry XLE ve XSE V6, 8 inç dokunmatik ekrana sahip Toyota'nın Entune bilgi eğlence sistemi ile birlikte geliyor. (Daha düşük trim seviyeleri 7 inç ekrana sahip.) Temel Camry modelleri bir USB portu ve 12 volt prizi ile birlikte gelir, ancak XLE ve XSE trimleri orta konsolda iki USB çıkışı daha ekler. 10 inçlik bir baş üstü ekranı isteğe bağlıdır ve navigasyon, hız, telefon ve ses verileri için özelleştirilebilir ayarlara sahiptir. Kablosuz akıllı telefon şarjı da mevcuttur.

Toyota nihayet Entune sistemi için Apple CarPlay uyumluluğu ekliyor ve Camry'nin yerleşik navigasyonu ev hakkında yazılacak bir şey olmadığından kullanmak isteyeceksiniz. Ses kontrolünü kullanarak, Toyota'nın sistemi yerel bir spor salonu bulma girişimlerimin hiçbirini tanıyamadı. "yakınlarda bir spor salonu bul", "spor salonu bul" ve "24 Saatlik Spor Bul" .

Ve hayır, Entune hala Android Auto'yu desteklemiyor.

Tech bir yana, Camry'nin içi oldukça geniş ve rahat, ancak içeride istediğimden daha fazla rüzgar ve lastik sesi var. Sekiz yollu elektrikli ön koltuklar destekleyicileri kadar rahattır, ancak içindeki ısıtıcılar daha güçlü olabilir.

Camry, segmentinde daha küçük olan bagajında ​​15 fit küp kargo alanı sunuyor. Mazda6, 14.7 fit küp ile kısa düşüyor, ancak Honda Accord, Hyundai Sonata ve Nissan Altima, daha büyük botlara sahip.

Her zamanki gibi sağlam
V6'nın gücünü sevdiğim kadarıyla, 2.5 litrelik motora sahip bir Camry XSE'a da mutlulukla sahip olurdum. Hala tüm sürücü yardımcılarının yanı sıra aynı görünüm özelliklerine sahip olursunuz. Herhangi bir seçenek olmadan, iyi donanımlı bir Camry XSE 2.5, 30.000 $ 'ın altında gelir. Bu tam olarak yüklü XSE V6, bu arada, hedef için 37.190 $ artı 930 $ tutuyor.

Crossovers ve SUV'lar bugün piyasaya hâkim durumda, ancak orta büyüklükte bir sedan isteyen hala birçok insan var. Camry harika bir genel paket sunuyor, ancak Honda Accord veya Mazda6 gibi sürüşü pek iyi değil. Nissan Altima ve Subaru Legacy ayrıca dört tekerlekten çekiş sunuyor.

Yine de, Camry'nin etkileyici standart güvenlik teknolojisi, konforlu iç mekan ve yetkin sürüş dinamikleri ile, bu segmentte eski bir giriş olmaktan uzak. Camry uzun süredir aile sedan alanına hükmediyor ve hatta her zamankinden daha sert bir rekabete rağmen, Toyota'nın girişi kesinlikle kendine ait olabilir.