Samsung'un en büyük Galaxy S20'sini, ne kadar işleyebilir ve normal S20 ile nasıl karşılaştırılacağını öğrenmek için kaldırıma beş damla bir dizi maruz bıraktım.

Galaxy S20 Ultra, Samsung'un üç yeni S20 telefonunun en büyük ve en pahalı olanıdır, ancak en zorlu olmayabilir. Kavisli kenarlı büyük bir 6.9-inç ekrana ve arkada boğaz başparmak gibi yapışan dev bir kamera modülüne sahiptir. Günlük kazalara nasıl dayandığını öğrenmek için, farklı yüksekliklerden kaldırıma beş damla yepyeni bir S20 Ultra'ya maruz kaldım.

Geçen yılki Galaxy S10 Plus'ın aksine , bir seramik sırt ile mevcuttu, bu yılki S20 modellerinin üçü de her iki tarafta da cam var. Ancak Galaxy S20 ultra, telefonun hem ön hem de arka tarafında Gorilla Glass 6 olan tek kişi: Galaxy S20 ve S20 Plus'ın sırtları Gorilla Glass 5 ile kaplıdır. Hepsi bu damla testi amacıyla bıraktığım önceden yüklenmiş bir ekran koruyucusu ile geliyor.

S20 Ultra damla 1: cep yüksekliği (3 feet), arka tarafı aşağı
Kamera modülünün ne kadar kırılgan olduğunu belirlemek için telefonun arkası aşağı bakacak şekilde S20'yi bırakarak başladım.

Telefon istediği gibi sırtına indi. Bir flip yaptı ve ekran tarafı yukarı çıktı. Durduğum yerden görebildiğim ekran, bir çizik olmadan hayatta kaldı, ama arka zaten kırıldı.

Telefonun dört köşesinden ikisi - muhtemelen ilk vurduğu yerde-yukarıdan aşağıya doğru uzanan bir uzun saç çizgisi kırığı ile tamamen paramparça edildi. Hasarı değerlendirirken küçük cam parçacıklarının parmaklarımda gevşek olduğunu hissediyordum. Kırılmayan tek köşe sol üst, kameraya en yakın olanıydı. Kamera modülünün kendisi, çerçevenin yan tarafında, kabaca bir kum tanesi büyüklüğünde sadece iki küçük Ezik ile sağlamdı.

Daha sonra kamera uygulamasını telefonda açtım ve test etmek için üç farklı lensi tıkladım. Telefoto, geniş açılı ve ultra geniş açılı lenslerin hepsi kontrol edildi.

S20 Ultra drop 2: cep yüksekliği, ekran tarafı aşağı
Daha sonra telefonu ekran aşağı bakacak şekilde aynı yükseklikten (3 feet) düşürdüm. S20 Ultra, ilk önce amaçlandığı gibi yüz yüze gelse de, düz düşmedi. Sol alt köşe düşüşü kırdı ve hasarın çoğunu sürdürdü.

Ekran koruyucusu bile ekranın kırılmasını önlemek için yeterli değildi. Doğru ekran koruyucusu kenarını ve metal çerçevesi arasında maruz kalan cam küçük şerit düştü, kırıldı etrafta cam neden olur. En azından molanın telefonun köşesinin ötesine yayılmasını engelledi. Metal çerçeve de önemli ölçüde dövüldü ve köşede çökertildi.



S20 ultra damla 3: göz seviyesi (5 ft), arka tarafı aşağı
Bu noktada, bu telefonun hala sağlam olan tek kısmı kamera modülüydü. Ne kadar daha fazla işlem yapabileceğini test etmek için, beş metreye kadar aldım ve kamera modülü aşağı bakacak şekilde tekrar düşürdüm.

Bu sefer amacım eksikti. Telefonun tarafı ilk önce çarptı ve sonunda ekran tarafına indi. Arkada kamera modülünün üzerinde yeni bir çatlak ve çerçeve üzerinde birkaç sıyrık vardı, ancak kameradaki cam hala sağlamdı.

Bir kez daha…
Düşüşü tekrar denedim ve tekrar yan tarafına indi ve bu sefer ilk bakışta görebildiğim telefona ek bir hasar yoktu, bu yüzden arka tarafa inip inmeyeceğini görmek için son bir kez gittim.

Üçüncü kez çekicilik
Telefon arka yüzü aşağı bakacak şekilde neredeyse düz indi. Önceki çatlakların hepsi büyümeye devam etti ve sırt tamamen kenarlarda paramparça oldu. Parmaklarımın altında gevşek gelen cam parçaları çerçeveli gibi görünüyordu. En büyük şok: hala kamera üzerinde bir çatlak değil. En azından dışarıda. Daha yakından incelendiğinde, geniş açılı lensin içinde birkaç leke fark ettim. O kadar mikroskopikti ki, telefonu ilk açtığımda onları kolayca özleyebilirdim ve damlalarla hiçbir ilgisi olamazdı.


Test etmek için kamera uygulamasını açtım ve farklı lensleri tekrar tıkladım. Kameranın bazı otomatik odaklama sorunları vardı, bu da düşüşten dolayı olmayabilir, ancak aksi halde kontrol edildi ve hala çalışma düzenindeydi.

Yıkmak
Galaxy S20 ilk sonbaharda kırdı ve ekran koruyucusu bile kaba kaldırıma karşı eşleşmedi. Bu telefon için 1,400 $(veya daha fazla) ödediyseniz, üzerine bir dava koymanızı rica ediyorum! Buradaki kahraman, Aşil topuğu olmayı beklediğim kameraydı, ama sağlam olduğunu kanıtladı - en azından bu çok bilimsel olmayan test sırasında. S20 ultra kameranız şanslı olmayabilir.