Apple'ın önümüzdeki iOS 13 güncellemesi , kullanıcıların istediği her türlü özelliğe sahip (karanlık mod, herkes?) Yüklü olan büyük bir güncelleme .

Aynı zamanda yeni özellikler eklerken estetiği gözden geçirerek Apple CarPlay için en kapsamlı güncellemeyi işaret ediyor . Bazılarını hemen bulmak kolaydır, diğerleri bulmak için biraz alay etmek ister. Hepimiz hakkında konuşalım.

Yeni görünüm

Ana CarPlay ekranı pek değişmedi; hala tekerleğin arkasında kullanmaktan zevk aldığınız uygulamalar ile dolu. Bununla birlikte, sol menü çubuğu, sol üst kısımdaki zaman ve hücre ağı bilgileri ve alt kısımdaki ana sayfa düğmesinin yerini alacak şekilde yeniden düzenlendi - sonuçta, iPhone'larda artık ana sayfa düğmeleri bulunmuyor, öyleyse neden CarPlay ?

Bununla birlikte, biraz daha kullanışlı olan ikinci tür bir ana ekran var. Yeni "gösterge tablosu" , HomeKit tabanlı teknolojiyle donatılmışsa, ilgili takvim etkinliklerini veya garajınızı içerebilecek Haritalar , müzik ve akıllı öneriler dahil olmak üzere aynı anda birkaç şeyi görüntüler . Giriş düğmesinin yerini alan simgeye tıklayarak erişilir. Bu, çoklu görevliler için mükemmeldir, çünkü gereken ekran değiştirme miktarını en aza indirerek dikkat dağınıklığını azaltacaktır.

Bazı uygulamaların içinde de küçük değişiklikler var. Örneğin, telefon uygulaması, bir bakışta tarif etmeyi daha da kolaylaştırmak için artık kişilerin her birini veya son aramaları çevreleyen "baloncukları" kullanıyor. Apple'ın kendi Müzik uygulaması artık ekranın sağ tarafında albüm resimlerini solda oynatırken görebilmenizi sağlıyor. Eğer bir mesaj söz ederken Siri , mesajlaşma uygulaması şimdi sıra mesajı oynatırken veya göndermeden olsun, her fonksiyon için küçük simgeleri vardır.