Çılgın hızlı telefon hızları harika, ancak 5G araç kullanma, alışveriş yapma veya doktora gitme şeklinizi kökten değiştirebilir. 5G'nin hayatınızı

nasıl etkileyebileceğini yıkıyoruz. Qualcomm'un San Diego'daki ana ofisinin ardında beş dakikalık bir yürüyüşe çıkın ve alışılmadık bir laboratuvar bulacaksınız. Daha önce ofis mobilyalarını ve kutularını depolamak için kullanılan mağara odası, 5G'de beklemeyebileceğiniz şekilde çalıştığı yeni kablosuz teknolojiler için mobil yonga devinin test alanı haline geldi . 5G akıllı telefonlarımızda süper yüksek hız anlamına gelirken , bu gerçekten sadece başlangıç.

Hemen kapının içinde 5G'lik bir anten bulunur ve bu sinyal odaya yayılır. Ağlar, test alanının yan tarafını çevreler, böylece insanlar yanlışlıkla zemini kaplayan mavi köpük dolgunun üzerine basmazlar. Odanın derinliklerinde, yayaların geçip geçmediğini tespit edip hızlı bir şekilde bir sürücüyü uyaran modemler ve kameralarla yerleştirilmiş iki araba bulunmaktadır.

Ve uzak bir köşede, büyük ahşap kasaların ve kutularla dolu metal arabaların arkasına gizlenmiş olan Qualcomm, fabrikalardaki otomatik robotlar için testler yaptı . Duvara monte edilmiş antenler binanın özel hücresel 5G ağını kullanarak "fabrika tabanına" 5G sinyalleri gönderir. Bir demoda Qualcomm bana videoda gösteriyor, bir forklift ileri geri gidiyor ve bir ışını engelliyor. Ancak diğer antenlerden gelen sinyaller, kesintisiz bir ritmi kaybetmeden bağlantıyı sorunsuz şekilde kapatır.

Evet, gerçek bir depodaki sahte bir depo.

Qualcomm teknik pazarlama direktörü Patrik Lundqvist, bir demo boyunca yürüdüğü sırada, "Laboratuvarı olabildiğince gerçekçi bir ortama taşıdık." Dedi.

Robotlar ve arabalar, 5G'nin yükselişinden faydalanabilecek, nasıl yaşadığımız ve çalıştığımıza sarsacak çeşitli makine ve cihaz örneklerinden sadece birkaçını temsil ediyor. Yüksek derecede sinirli teknoloji, günümüzün tipik 4G hücresel bağlantısından 10 ila 100 kat daha hızlı çalışıyor ve 4G ve Wi-Fi'den çok daha fazla tepki veriyor . 5G, ağ üzerinde daha fazla kapasite sağlar ve aynı anda daha fazla cihazın bağlanmasına izin verir. Ve diğer kablosuz bağlantılardan daha güvenilir.

Peki, bu 5G ağları kurulduktan sonra. Erken testler sivilceli ve tutarsız 5G kapsamı göstermiştir .

5G civarında ilk yutturmaca tüm mobil hakkında görünüyor. Süper hızlı kablosuz ağ, birkaç saniyede veri gösterileri indirmemize ve ultra yüksek tanımlı canlı video yayını yapmamıza izin verecek. Bir mobil cihazda daha önce asla yapamayacağımız şeyleri yapabileceğiz - ve bunları neredeyse anında yapacağız. Ve 4G, Uber'e binme ve Facebook'tan canlı yayın gibi hizmetler getirdiğinde, 5G henüz hayal bile edemediğimiz bir servet getirecek.

AYRICA BAKINIZ 5G şimdi sivilceli ama çok daha iyi olacak. İşte nedeni Hayır, 5G, 4G LTE telefonunuzu eski yapmayacak 5G gerçek ve yıldırım hızlı (bazen): İşte bilmeniz gereken her şey Ancak 5G, Qualcomm'un depo laboratuarında gördüğüm gibi telefonlardan daha fazlasını dönüştürme kabiliyetine sahip. Robotlar, arabalar, sağlık cihazları, perakende ve aklınıza gelebilecek her endüstri için çok büyük etkileri var. 5G, sokak lambalarını ve internete daha önce bağlanmamış diğer cihazları birbiriyle sürekli olarak konuşabilen her yerde bulunan sensörler ile bağlayabilir. Acil müdahale ekipleri bir kaza mahallinde daha fazlasını yapabilir, çiftçiler ise mahsullerini ve hayvanlarını izleyebilir . İnekler bile bağlanabilir.

Bunlardan bazıları bugün 4G ile yapılabilir. Ancak, 5G'nin gerçekten önemli olduğu yer, ağın çok daha hızlı yanıt vermesi ve daha fazla veri taşıması gerektiği bu kritik anlar. Ameliyat yapan veya araba yapan bir robot, sinyal süper hızlı, kararlı ve duyarlı olmadıkça, fiziksel kablolarla bağlantısı kesilemez ve kablosuz bir ağa bağlanamaz. Ve bugün eski bir kablosuz teknolojiyi kullanarak bir akıllı enerji sayacını bağlayabilseniz de, tüm şebekeyi birbirine bağlayamaz ve bir hat bir yere bir telin üzerine düşerse gücü yeniden yönlendirerek kendisini düzeltmesini söyleyemezsiniz. 5G ile yapabilirsiniz.

Telekomünikasyon bayisi Sagent CEO'su Gordon Smith, "Bilgileri büyük bir ölçekte taşıyabildiğinizde yeni şeyler mümkün olur" dedi. “[5G] müthiş etkinleştirici olur.”