Satılmaya başlamasıyla altmış dokuz gün sonra Samsung

 ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold için yeni bir sürüm penceresi açıkladı . Daha doğrusu, bir sürüm ayı: Eylül. Ve sadece seçilmiş ülkelerde, başlangıçta planlandığı gibi. Samsung , belirli satış tarihlerini en yakın aya kadar paylaşacağını söyledi - Ağustos ayının başlarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu duyuru ile, dünyanın en büyük telefon üreticisi, en sonunda, 22 Nisan’dan bu yana gözden geçirenlerin ekran kırılmasının, titremenin ve şişkinliğin rapor edilmesinin ardından ertelenen yaklaşık 2 bin dolarlık cihaz konusundaki sessizliğini kırdı.

Her ne kadar Galaxy Fold ilk siparişleri satılsa da , telefon resmen hiç satılmadı ve sipariş öncesi para toplanmadı. CNET'in inceleme birimi kırılmadı, ancak ekrana küçük hasarlar verdi . Katlama maliyeti 1.980 dolar, bu da 1.500 £ veya 2.800 TL'ye dönüşüyor.

Samsung, yeni bir açılış penceresinin yanı sıra, bazı eleştirmenlerin telefonlarının ilk etapta kırılmasına neden olan sorunları da çözdüğünü söyledi . Düzeltmeler şunları içerir:

  • Kaldırmak istediğiniz toz koruyucuyu değil, çerçevenin ötesine uzanan ve "ekran yapısının ayrılmaz bir parçası olduğu ortaya çıkaran" koruyucu üst katman.
  • Enkazın ekranın altında çalışmasını engellemek için "Takviye".
  • Parçacıkların girebileceği doğal boşlukları ortaya çıkaran menteşe alanının üstünü ve altını güçlendiren yeni "koruma kapakları".
  • Muhtemelen plastik ekranı daha sert hale getirmek için ekranın altındaki metal takviyeler (Infinity Flex Display).
  • Katlama gövdesi ve menteşe arasındaki hava boşluğunun azaltılması.

Samsung, "Samsung'daki hepimiz, dünyanın dört bir yanındaki Galaxy hayranlarından aldığımız destek ve sabrı takdir ediyoruz" dedi . Şirket ayrıca yaptığı açıklamada, Samsung'un uygulamaların geliştirilmesi için de çalıştığını belirtti. Şirket, nihai kalite kontrol testleri yaptığını ekledi.

Yeni bir satış tarihi, eleştirmenlerinden bazıları dalgalansa bile, Samsung'un katlanabilir telefonun geleceğine hala inandığını kabul ediyor. Yeni telefonu şahsen görmedik, ancak Samsung bazı örnekler verdi. Ancak , Fold yeniden tasarımının ayrıntılarını görmek zor.

Yeni nesil ağ teknolojisi olan 5G ile birlikte , katlanabilir telefon tasarımları, on yıldaki telefon endüstrisi için potansiyel olarak en önemli değişikliktir . Satışların Apple ve Samsung gibi ağır yükler için durduğu bir zamanda, ikiye katlanan bir telefon radikal bir görünüm sunuyor. Ayrıca, tabletin ekran boyutuna sahip bir cihazı büyük bir akıllı telefonun büyüklüğünde bir pakette kullanmak için yeni yollar açar.

Gecikme, katlanabilir telefonların tasarım sözlerinde, özellikle de bu kadar fahiş fiyatlarda iyi sonuç verebilecekleri konusunda endişe yarattı . Huawei'nin katlanabilir telefonu, Mate X , 2.300 Euro'ya mal oluyor (yaklaşık 2.600 dolar, 2.000 £ veya 3.700 AU). Samsung'un genel sorunları da rakip telefon üreticilerinin kendi katlanabilir telefonlarını açma istekleri konusunda şüphe uyandırdı .