Samsung Electronics Vietnam’ın Vietnam İtfaiye ve Kurtarma Polis Departmanı ile ortaklaşa yürüttüğü çabaların bir parçası olarak şirket, ülkenin yangınla

mücadele ve yangından korunmasına yardımcı olmak için 300 IGNIS termal görüntüleme kamerasının bağışını yaptığını duyurdu. Katkının, Vietnam'daki yangın önleme ve kurtarma faaliyetlerinde etkinliği ve güvenliği artırmaya yardımcı olacağı ümit edilmektedir.

Bağışı sunacak tören etkinliğine, Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Van Son Nguyen, Joo Ho Choi, Samsung Electronics'in Vietnam Üretim Kompleksi Başkanı ve Samsung Vietnam'ın diğer üst düzey liderleri katıldı. Ayrıca katılımda 11 yararlanıcı ilden Kamu Güvenliği Bakanlığı bünyesindeki kurum ve kuruluşlardan temsilciler ile Kamu Güvenliği Bölümünün Yönetim Kurulları görev aldı.

Samsung’un IGNIS termal görüntüleme kameraları, ateşleme noktalarını tespit edebiliyor, mağdurları tespit edebiliyor, araziyi tanımlayabiliyor, zamanı belirleyebiliyor ve kaçınılması gereken yolları belirleyebiliyor, itfaiyecilerin hem tehlike altındakileri kurtarmasına hem de kurtarma operasyonu sırasında kendilerini güvende tutmasına yardımcı oluyor. Kameralar suya, toza ve sıcağa karşı yüksek dayanıklılık için tasarlandı, kompakt, giyilebilir boyutta olağanüstü dayanıklılık ile

“Yangın önleme ve kurtarma faaliyetleri, vatandaşların hayatlarını ve varlıklarını korumak için her ülkede çok önemlidir. Yerel itfaiyecilerin, görevlerini yerine getirmelerine ve kamu güvenliğini korumalarına yardımcı olacak kameralarımızla donatılacağını bilmek bizi memnun ediyor ”dedi.

300 IGNIS termal görüntüleme kamerasını aldıktan sonra, Vietnam İtfaiye ve Kurtarma Polis Departmanı, memurlar ve itfaiyeciler için cihazların nasıl kullanılacağı konusunda bir eğitim kursu düzenleyecektir. Bu kameraların yerleştirilmesi, Hanoi, HCMC, Hai Phong, Binh Duong, Dong Nai, Da Nang, Can Tho, Bac Ninh, Ninh Binh gibi 11 ilde yangın söndürme kapasitelerinin artırılmasına ve yangın, patlama veya kazaların neden olduğu hasarı en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Phu Tho ve Tay Nguyen.

Bir İtfaiyecinin Deneyimleri Nasıl İlham Verdi?
IGNIS Thermal görüntüleme kamerası, 2013 yılında başlayan bir sosyal katkı projesi ve açık fikir yarışması olan Samsung Tomorrow Solutions'tan kaynaklanan bir üründür. Samsung Tomorrow Solutions, insanları toplumu daha iyi hale getirebilecek fikirler üretmeye ve sunmaya davet ediyor.

İtfaiyeciler için geleneksel termal gözlem cihazlarının (TOD), her itfaiyeciye sağlanamayacak kadar ağır ve pahalı olduğunu bulmak için, Güney Kore'den bir itfaiyeci olan Gyeong-Seung Han, itfaiye deneyimlerine dayanan bir termal görüntüleme kamerası tasarlaması istendi. Han, 2016 etkinliğine fikrini sundu ve katılımına IDEA Büyük Ödülü (2016) ve IMPACT Büyük Ödülü (2017) verildi.

Han, fikrini daha da geliştirmesine yardımcı olmak için para ödülü ve ilave fonlar sağlamakla kalmadı, aynı zamanda fikirlerini hayata geçirmesine yardımcı olmak için Samsung'un fikir üretme ve girişimcilik programı olan C-Lab'den gelen mühendislerden oluşan bir destek ekibi ile donatıldı. IGNIS ekibi, Han’ın zorlu koşullara dayanabilen daha kompakt, kullanımı kolay ve uygun maliyetli bir termal görüntüleme kamerası vizyonunu gerçekleştirmek için cihazın birçok sürümünde çalıştı. Sonuç olarak, Samsung Electronics, Güney Kore'deki itfaiye birimlerine uygulamak için 1.000 IGNIS termal görüntüleme kamerası sağladı. İtfaiyecilerden IGNIS termal kameraları kullanarak daha fazla hayat kurtardıklarına dair çok sayıda gerçek hayat tanıklığı oldu.