İster yüz tanıma, ister parmak izi sensörü teknolojisi hakkında konuşalım, akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarının kilidini açarken en çok değer

verdikleri şey hızdır. Bununla birlikte, Samsung’un yeni Galaxy S10 akıllı telefonlarındaki ultrasonik parmak izi sensörü arzulananı bıraktı.

Ekranın içine yerleştirilmiş olan parmak izi sensörü, kuşkusuz serin olsa da, ilk başlarda her türlü sorunu yaşadı. Sensörü kandırma çabalarının yanı sıra, kullanıcılar bu özelliğin çok sık güvenilmez olduğundan şikayet ettiler. Dahası, cihaz yetkili bir kullanıcıyı doğru bir şekilde tanıdığında bile, kilit açma hızının sinir bozucu derecede yavaş olduğu söylenir.

Bu temel kullanılabilirlik kaygılarını gidermek amacıyla Samsung, bugün erken saatlerde S10’un parmak izi sensörü teknolojisini daha güvenilir, daha hızlı ve daha kullanışlı bir hale getirmeyi vaat eden bir yazılım güncellemesi başlattı.

Güncelleme oldukça küçüktür - sadece 6,9MB ağırlığındadır - ve S10 kullanıcılarının ilk raporlarına göre, güncelleme parmak izi sensörünün hızını ve güvenilirliğini önemli ölçüde artırır.

Tabii ki, güncelleme muhtemelen parmak izi sensörünü kandırmak için kötü niyetli çalışmaları engellemek için hiçbir şey yapmayacak. Hatırlarsanız, birkaç gün önce biri sahte bir parmak izini kırmak ve bir S10 cihazına erişmek için 3B yazıcı kullanmayı başardı. Tüm süreç burada açıklanmaktadır, ancak kısaca, bir kullanıcı parmak izinin yüksek kaliteli bir fotoğrafını bir kadehten çekmiş, Photoshop'a yerleştirmiş ve ardından baskısının yeterince iyi bir kopyasını veren 3D baskı yazılımı kullanmıştır. sadece 13 dakika düz.