Huawei'nin yeni P30 Pro'sunun 2019'un ilk büyük telefonu olan Galaxy S10 Plus'ı satmasını istediği bir sır değil. Ocak ayında, Huawei'nin tüketici işinin

CEO'su Richard Yu, şirketin Samsung'un en büyük akıllı telefonu olarak imrenilen unvanını yakalamayı planladığını söyledi 2020 yılının sonunda bir marka veya "en kısa zamanda bu yıl." Samsung'u 1 numara olarak değiştirmek istemesi, P30 Pro'nun yalnızca bir amiral gemisi olmadığı anlamına gelir. Bu bir görevi olan bir amiral gemisi telefon.

İşimiz Huawei P30 Pro'nun Galaxy S10 Plus ile nasıl bir araya geldiğini görmek. Tüm Galaxy S10 ailesinin test edilmiş ve gözden geçirilmiş olmasına rağmen (S10 Plus ve Galaxy S10E dahil), yalnızca P30 Pro ile sınırlı bir zaman geçirdiğimizi, bu yüzden gerçekten deneyimlemeye devam etmek için eğitimli tahminlerle sınırlı kalacağız. iki tarafı yan yana karşılaştırın.

P30 Pro'ya ek olarak, Huawei, biraz daha küçük ve daha az fırfırlı olan Huawei P30'u da tanıttı. Ve şimdi, bu karşılaştırma şovunu yolda alalım. (Sonunda tam bir özellik eşleşmesi göreceksiniz.)

Ekran boyutu ve çözünürlük

  • Mate 30 Pro: 6,47 inç OLED; 2,340x1,080 piksel
  • Galaxy S10 Plus: 6.4 inç OLED; 3,040x1,440 piksel

Ekran boyutları oldukça benzer, ancak çözünürlüklerin olmadığını belirtmek ilginç. P30 Pro daha büyük bir ekranı kaplayan daha düşük bir çözünürlüğe sahip. Bu, Galaxy S10 Plus'ta piksel yoğunluğunu 398 ppi'ye kıyasla 522 ppi daha yüksek yapıyor. S10 Plus'ın kutudan çıkar çıkmaz 2.280x1.080 piksel çözünürlük kullanması gerçeği olmasaydı bu şok edici olurdu. Ortamda değiştirirseniz ve insanların çoğunluğu değişmezse, daha keskinleşir. Yapacak bir kişiyseniz, o zaman Samsung en azından teoride burada bir avantaja sahip.

Ekran parmak izi tarayıcı: Ultrasonik ve optik
Hem P30 Pro hem de Galaxy S10 Plus, telefonunuzun kilidini açmanıza izin veren ekran parmak izi okurlarına sahiptir, ancak sizi içeri sokmak için farklı teknolojiler kullanırlar. Samsung, telefonun kilidini açmak için ses dalgaları kullanan Qualcomm'un ultrasonik parmak izi sensörünü kucaklayan ilk kişidir. (Daha ayrıntılı bir açıklama için videoya bakınız).

Bu arada Huawei, parmağınızın fotoğrafını çeken bir yaklaşım olan optik parmak izi sensörüyle daha geleneksel bir yaklaşım benimsemiştir. Qualcomm, bu yöntemin daha yavaş ve daha az güvenli olduğunu söylüyor, ancak ilk denemede S10 veya S10 Plus'ın kilidini tam olarak açabildiğim için çok fazla şansım olmadı. Bununla birlikte, diğer optik ekran parmak izi tarayıcıları da dokunuldu ve kullanıldı, bu nedenle P30 Pro'nun tekniğinin daha hızlı olup olmadığı belirsiz. Günde onlarca kez kullandıktan sonra herkes netleşecek.

Kulaklık jakı savaşları: Gerçekten ne kadar istiyorsun?
Kablolu kulaklığınızı kullanmanız sizin için önemliyse, P30 Pro sizin tahminde bir çentik düşecek. Huawei, Pro P30 değil, kulaklık jakı ile normal P30'u kutsadı ve tasarımcıların daha büyük bir batarya için daha fazla alan yaratmak istediklerini belirtti. Buna karşılık, her üç Galaxy S10'un da limanı var. Gelecek yıl telefonlarının telefonu kapatıp takma eğilimini takip edip etmediğini göreceğiz.

Üçe karşı dört arka kamera
Geçen yılki Huawei P20 Pro, arkadaki üç arka kamera ile etkileyici bir hal aldı. Bir yıl önce abartılı ve neredeyse aşırı gibi görünen şey, pratik olarak 2019'daki norm. Samsung Galaxy S10 ve S10 Plus, arkada üç kamera ve önde iki kamera paylaşıyor. Huawei, bunlardan biri, portre fotoğraflarını geliştirmek için tasarlanmış 3 boyutlu bir kamera olan dört kamerayla zirvede.

2332323

 

Huawei P30 Pro:

  • 40 megapiksel "SuperSpectrum" objektifi
  • 20 megapiksel ultra geniş açılı lens
  • 8 megapiksel 5x optik periskop zum objektifi
  • Mesafeyi ölçmek için uçuş süresi (TOF) sensörü
  • Öne bakan kamera: 32 megapiksel


Galaxy S10 Plus:

  • 12 megapiksel geniş açılı lens
  • 16 megapiksel ultra geniş açılı lens
  • 2x zoom özellikli 12 megapiksel telefoto lens
  • Öne bakan kamera: 10 ve 8 megapiksel

Huawei'nin SuperSpectrum lensi, RGB (kırmızı, yeşil, mavi) pikselleri RYB (kırmızı, sarı, mavi) için değiştirme kararına işaret ediyor. Yeşil filtreler görüntülerin daha koyu görünmesini sağlıyor, Huawei diyor ki bu yüzden parlak sarı bir piksel tercih ediyor. Bu ilginç bir yaklaşım ve tüm kamera senaryoları spektrumunda etkisine dikkat etmek zorunda kalacağımız bir yaklaşım.

Huawei daha sıkı bir zoom talep ederken, megapiksel sayımı konusunda fazla çalışmamaya çalışın. Daha fazlasının her zaman daha iyi olmadığını ve merceğe ne kadar etkili ışık girdiğini ve fotoğrafların nasıl işlendiğini, herkes söylendiğinde ve yapıldığında görüntü kalitesi üzerinde çok fazla etkiye sahip olduğunu unutmayın.

Özel kamera gece modu geri çekilir
Huawei'nin kazandığı yer, üst el kamera için özel gece modudur. Bunu Mate 20 ve P20 cihazları da dahil olmak üzere önceki telefonlarda kullandık. İşlemesi yaklaşık 5 saniye sürse de, neredeyse siyah renkli bir barda bile elde ettiğiniz görüntü, Galaxy S10 Plus'ın bağımsız gece modu özelliği olmadan ürettiğinden çok daha net, daha parlak ve daha ayrıntılı.

Özel bir gece modunun olmaması S10 Plus'ı satın almama engel olmaz, ancak bu çekimlerin yapılmasının birisini P30 telefonlarına veya Ekim'e kadar beklemek istiyorlarsa onaylanmamış Pixel 4'e doğru itebilir. Google’ın Pixel 3 ve Pixel 3XL’inde ayrıca Night Sight adlı ayrı bir gece modu da var ve sonuçlar olağanüstü.