Sony'nin yeni yenilenen akıllı telefon serisi 1 rakamı etrafında dönüyor - en önemli zaman için pek hazır olmayan amiral gemisi Xperia 1

ve orta sıralarda Xperia 10 ve 10 Plus var, ikisi de konuştuğumuz mağazalarda. Geçenlerde 10 Plus'a daha yakından baktık ve şimdi 10 puan daha küçük.

Diğer 1'ler gibi, Xperia 10 da 21: 9 en boy göstergesine sahip - Sony bunu akıllı telefonların geleceği olarak görüyor ve bizi oraya götürmek istiyor. 10'un 6 inçliği hala FullHD + çözünürlüğe sahip, bu yüzden 10 Plus kadar piksel var, ancak daha büyük modele kıyasla birkaç fedakarlıkla geliyor.

Bunlardan biri de yonga seti - 10 Plus'taki Snapdragon 636 biraz güçsüz ve Xperia 10 daha az heyecan verici S630 ile birlikte geliyor. Plus'ın teleferik kamerasının aksine, Plus'ın 4'üne kıyasla daha az RAM ve 10'ların arkasındaki derinlik kamerası daha belirgin farklılıklardan birkaçıdır, ancak düz görünüşte gizlenmiş başkaları da vardır - kart tepsisini çıkarın Plus'ın üçünün tümü için ayrı yuvalara sahip olduğu ikinci SIM ve hafıza kartı için paylaşılan bir yuva göreceksiniz.

Sony Xperia 10 özellikleri

  • Gövde: "Metalik kaplamalı" plastik gövde; Öndeki Gorilla Glass 5; 155.7 x 68 x 8.4 mm; 162 gram; Siyah, Lacivert, Gümüş, Pembe renk seçenekleri.
  • Ekran: 6.0 "IPS; 21: 9 en boy oranı; FullHD + (1080x2520px), 457ppi yoğunluk.
  • Arka kameralar: Birincil: 13MP (1/3 "). İkincil: 5MP (1/4") derinlik sensörü. Hibrit AF, SteadyShot, fotoğraflar için ISO 12800 ve videolar için 3200; 4K (16: 9 veya 21: 9); SteadyShot.
  • Ön kamera: 8MP (1/4 "), fotoğraflar için ISO 3200 ve video için 1600.
  • Chipset: Snapdragon 630 chipset, okta çekirdekli işlemci (8x2.2 GHz Cortex-A53), Adreno 508 GPU.
  • Bellek: 3GB / 4GB (Çin'de) RAM + 64GB depolama; 512GB'a kadar microSD kart desteği.
  • İşletim Sistemi / Yazılım: Android 9.0 Pie.
  • Batarya: 2,870mAh Li-İyon; Smart STAMINA, Batarya Bakımı.
  • Bağlanabilirlik: Çift SIM / Tek SIM seçenekleri mevcut (pazara bağlı); Cat.12 LTE; USB 2.0 Tip-C; Wi-Fi a / b / g / n / ac; GPS + GLONASS; Bluetooth 5.0; NFC; 3.5mm ses girişi.
  • Ses: Tek tabanlı ateşleme hoparlörü, DSEE HX, LDAC, Akıllı Amplifikatör.
  • Çeşitli: Yana monte parmak izi okuyucu.

 

Xperia 10, Plus'ın özçekim kamerasını elinde tutuyor - segmentasyon sadece şu ana kadar sürüyor. Küçük telefon aynı zamanda 10 Plus ile aynı tasarımdadır, yana monte edilmiş parmak izi sensörüyle tamamlanmıştır - fiziksel olarak aynıdır, sadece daha küçüktür. Bir dakika içinde bundan biraz daha bahsedeceğiz, ama önce perakende paketini gözden geçirelim.

Sony Xperia 10 unboxing adlı geliştiriciden
İncelememiz gereken Xperia 10 telefonun üzerinde gri renkli bir beyaz kutu içinde geliyor. Kutunun kendisi mağazada ne bulacağınızı temsil etse de, içeriğin mutlaka olması gerekmez. Sony paketler bölgeye ve operatöre göre değişir, bu yüzden satın almadan önce sormak zarar vermez.

gsmarena 019

Elimizde bir 5V / 1.5A şarj cihazı ve beraberinde gelen bir USB-A-C kablosu vardı. Telefon Güç Teslimatı özelliğine sahip ve Sony, güvenemeyeceğimiz halde bazı pazarlarda kutuya getirebilecek bir PD şarj cihazı kullanıyor. Biraz daha büyük olasılıkla kutuda bir takım kulaklık seti bulacaksınız - yine, tüm pazarlarda değil, ancak bazılarında.

Tasarım ve 360 ​​derecelik görünüm
Zaten Xperia 10 Plus ile tanışma şansına sahip olduktan sonra, 10 oran bize artık sıradışı olarak çarpmıyor. Sıradan görünümlü bir telefon mu diyoruz?

Hayır, gerçekten durum böyle değil. Sadece Xperia 10'un 6 inçlik ekranı ile biraz daha küçük olması karşısında, Plus'ın 6.5 inçlik olanı onu daha ortodoks yapmıyor. Hiç şüphe yok - şu anda piyasada 21: 9 en-boy göstergeli (diğeri açıkça 10 artı) iki cihazdan biri, Xperia 1 bu yaz gelmek üzere.

Bu yüzden, küçük ekran ve yeni özellik sayesinde, Xperia 10 hem çok uzun bir telefon hem de kompakt bir telefon. Pixel 3 ve Galaxy S10e'den daha dar, bu nedenle diğer tarafa geçmek daha kolay ve aynı zamanda cebe sığmak da kolay. Bununla birlikte, bu cebin tepesinden biraz çıkacak ve örneğin merdiven çıkarken muhtemelen kendinize hatırlatacak.

Bunun bir kısmı, zaten uzatılmış ekrana ek olarak, Xperia 10'un genel oranları daha da abartılı kılan oldukça büyük bir üst çerçeveye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Olumlu bir kayda göre, bu biraz daha küçük olduğu için, Plus'a dair en ağır hissine sahip değil ve ileriye doğru dalarak elinizden kaçmaya çalıştığını hissetme olasılığınız daha düşük.

Ancak, hata yapma - en büyüğü kadar kaygan. Aksi halde plastik tek parça üzerindeki metal kaplama neredeyse gerçek anlaşma gibi gözükür, ancak bir şey varsa, asıl metal destekli alternatiflerden bile daha az tutucudur. Dört rengin de bir noktada ofisteydik ve çoğu zaman olduğu gibi mavi olana en sevdiğimiz şey olarak yaslandık.

Çift kamera Wall-E-görünümlü düzeneğin sadece bir kılla yapışmasıyla - kesinlikle Artı'daki kadar değil - arkası temiz tutulur. Biri hem Sony hem de Xperia logosunun bulunduğunu gösterebilir - arkada Sony, arkada Xperia olduğu gün, ancak ön tarafta artık yer yok.

Sony logosu için ön tarafta yer yoktu, çünkü şimdi çok fazla ekran var. 21: 9 6 inçlik panel, üç tarafı üzerinde minimal çerçevelere sahiptir ve ekranın üstünde yalnızca üst kısmı görünmez. Bu, üst çerçevede - kulaklık, selfie kamera, ortam ışığı ve yakınlık sensörleri ve bir bildirim LED'i olarak bulunmayı umduğumuz hiçbir şey ve hiçbir şey olmadığı anlamına gelir. Bu biraz gerilemeye yol açabilirdi - hiçbir şekilde çerçeveye karşı değiliz ve kesinlikle Xperia'nın alnının hayranları değiliz, ama buna makul bir uzlaşma diyelim.

Uzlaşma, Sony'nin parmak izi sensörü ile yaptığı şey. ABD’de yasal bir sorun ABD’ye bağlı Sonys’i, okuyucuların güç düğmesinin içinde olduğu modellerde parmak izi tanıma özelliği olmadan bırakıyor. Böylece bu yıl iki fonksiyon ayrıldı ve Xperia 10 ayrı bir parmak izi okuyucusuna ayrı bir güç düğmesine sahip.

Parmak izi okuyucusu bir cazibe gibi çalışır, olması gerektiği yere yerleştirilir ve sağdan mı yoksa soldan bir kullanıcı mı olduğunuzdan çok farklı değildir. Sol işaret parmağını kaydederken belki de biraz daha özen göstermelisiniz, böylece doğru bitlerini kaydedersiniz, ama biz bunun bir sorun olduğunu bulamadık.

Güç düğmesi ve ses rocker'ı ile ilgili deneyimimiz hem çok küçük hem de çok az seyahat ve genel olarak duygusal tıklama hareketi olduğundan daha rahatsız edici oldu. Ve bu, parmak izi okuyucusu ile telefonun kilidini açmaya alışmak, ancak güç düğmesi olan farklı bir noktaya basarak onu kilitlemek için biraz zor olmasının yanı sıra. Bunun dışında kontrollerin yerleştirilmesi anlamlıdır.

Kart yuvalarında öyle değil. Xperia 10 Plus'ı özel microSD yuvası için övdük ve vanilya 10'da bir tane bulmayı umduk, ama hayır. Kapağı çıkarırsanız, SIM 2 / microSD ayrı bir tepsiye girerken, bu SIM 1 tepsisini ortaya çıkarır. Git figürü.