Apple 4K 21,5 inç iMac altı çekirdekli işlemcilere, 27 inç 5K iMac ise ilk kez sekiz çekirdekli Intel Core i9'a yükseliyor.

 

Bu haftaki yeni iPad Air ve iPad Mini, 25 Mart'taki bir etkinlikte şirketin beklenen video yayını hizmetinden önceki Apple donanımındaki son kelime değil. Hepsi bir arada masaüstlerinin iMac serisi, bir dizi dahili yükseltme alıyor. daha güçlü CPU'lar ve daha iyi grafikler.

Yeni iPad Air ve geçen yılki MacBook Air en son enkarnasyonlarında büyük fiziksel gelişmelere sahip olurken, 21.5 inç ve 27 inç iMac'ler dışarıda değişmedi. İçinde, ancak, bu farklı bir hikaye.

Daha fazla çekirdek
İMac'lerin çoğu yedinci nesil Intel işlemcilerden yeni sekizinci nesil olanlara atlıyor. 21,5 inç iMac'ler için bu, dört çekirdekli veya ilk kez altı çekirdekli CPU seçenekleri anlamına gelir.

Grafikler Radeon Pro 555 ve 560 GPU'lardan daha yeni Radeon Pro Vega 20'ye gidiyor. Bu değişiklikler yalnızca 1.299 $ (1.249 £, 1.999 $) ve 1.499 $ baz model 21.5 inç iMac'leri etkiliyor. Giriş seviyesi 1.099 dolarlık model, çift çekirdekli yedinci nesil Intel Core i5 ile aynı kaldı.

Daha da ilginç olanı, 27 inç iMac'in başına gelenler. Bu model hala 1,799 Dolardan başlıyor (1,749 TL, 2,799 TL) ve standart bir 5K ekranla geliyor, ancak Intel CPU'ları sekizinci nesil altı çekirdekli yongalardan başlıyor ve sekiz çekirdekli Intel Core i9'a kadar gidebiliyor genellikle üst seviye oyun sistemlerinde veya yaratıcı iş istasyonlarında görülen bir şey. Apple'a göre bu, bazı uygulamalarda performans hızını iki katına çıkarabilir.

Grafikler, Apple'ın yüzde 50 daha hızlı olduğunu söylediği eski Radeon Pro 560/570/580'den Radeon Pro Vega 48'e çıkıyor.

Mac sanatçısını yeniden sıralama
Bu güncellemelerle hemen hemen her Mac bilgisayar yakın zamanda güncellendi veya yeniden tasarlandı. 2018 sonbaharı bize yeni bir MacBook Air ve hatta yeni bir Mac Mini (çoğu kişinin beklediğini düşündüğü bir sistem) getirdi, 2018'de daha önce MacBook Pro'da kayda değer bir işlemci atlama gördü. Apple, sistemlerde CPU'lara ayak uydurmak için baskı hissediyor olabilir veya en son ve en iyi bileşenlere sahip reklam öğelerini Windows PC'lere kaybetme riskiyle karşı karşıya olabilir.

Bu yeni iMac'ler, özellikle 27 inç 6 çekirdekli ve 8 çekirdekli sürümler, nihayetinde, çoğu kişi için erişilemeyen son derece özel bir ürün olan, çok pahalı olan iMac Pro'ya profesyonel bir alternatif sunuyor. Elbette, bunların hiçbiri Apple'ın bu yıl açıklanacağı sözünü verdiği Mac Pro masaüstünün geleceği ile ilgili sorularımızı cevaplamıyor.