Samsung'un 750 $ değerinde Galaxy S10 modeli güçlü bir başlangıç yaptı.

 

Galaxy S10E modelini 24 saatten az bir süredir kullanıyordum, ancak zaten Samsung'un 750 dolar karşıtı iPhone XR'si için güçlü bir durum yarattı. Samsung'un kısa süre önce duyurulan beş telefonunun en pahalısı olan S10E, aynı zamanda en az gelişmiş olanı. Hala sınavın ilk saatlerinde yaşıyorum, fakat şu ana kadar gördüğüm şeyleri beğeniyorum.

Ayrıca gözden geçirdiğim Galaxy S10 Plus'ın aksine, S10E tam anlamıyla size temel bilgileri vermeyi amaçlıyor. E ilk etapta bunun için duruyor. Önünde bir kamera ve arkada sadece "iki" var. Yanları düz, kavisli değil ve daha kalındır. Daha küçük bir pil var, ekran içi parmak izi okuyucu yok ve ekran çözünürlüğü düştü. Qualcomm'un Snapdragon 855 yonga seti, en iyi kablosuz güç paylaşımında Samsung'un OneUI'sine sahip Android Pie ve harici depolama alanında 512GB'a kadar 128GB'lık bir başlangıç ​​depolama boyutu da dahil olmak üzere daha pahalı S10 telefonları ile çok sayıda DNA paylaşıyor.

Oysa Samsung'un oyunu, S10E'nin Galaxy S10 Plus, S10 5G veya fantastik, katlanabilir Galaxy Fold ile rekabet etmesi için değil. S10E "normal" Galaxy S10'dan bazı satışlar yapabilir, ancak buradaki en büyük oyunun aynı fiyat aralığında bir Samsung alternatifi sunarak OnePlus 6T ve iPhone XR satışlarını bozmak olduğunu düşünüyorum.

Spec, Spec, zaten S9 başlangıç ​​fiyatı daha az, her şekilde zaten Galaxy S9 daha iyidir. Şimdi onun kazandıklarının ve kayıplarının ne kadar olduğunu görelim. Telefonu kullanmaya ve test etmeye devam ederken gösterimlerimin değişmek zorunda olduğunu unutmayın. Bu, sıklıkla güncellenecek olan sürekli bir incelemedir, bu nedenle tekrar kontrol etmeye devam edin.

Bugün hakkında konuşuyorum:

  • Boyut ve tasarım
  • Güç düğmesindeki parmak izi tarayıcı
  • Kamera kalitesi
  • Goldilocks tasarım ve boyut doğru

Nispeten küçük ellerim var, ama ben Galaxy S10 Plus'ın boyuna alıştım. Bu cihazı test etmeden önce bir yıl boyunca Galaxy S9 Plus'ı açıp kapattım. Plus telefonları ile karşılaştırıldığında, Galaxy S10E küçük ve hafif bir dokunuş hissi veriyor, ancak yine de çerçeveleri daraltarak 5.8 inçlik bir ekran sunuyor.

 samsung galaxy s10 hoyle 14

 

Buradaki kenarlar diğer Galaxy S10 telefonlarından daha ince, ancak daha kalın hissediyorlar, çünkü muhtemelen konik yerine düzler. Ancak bu tek biçimli şekil - ayrıca daha küçük gövde ölçüsü - tutmamı kolaylaştırıyor. Parlak cam uçaklar hala kaygan (ön ve arkadaki Gorilla Glass 5), ancak telefonda daha sert bir şekilde durduğumu hissediyorum.

Diğer Galaxy S10'ların yuvarlatılmış köşelerinin daha etkileyici görünümünü seviyorum, ancak şimdiye kadar düz ekran gayet iyi. Ekran eğrilerinin üzerine düştüğünde imlecimi bir metin alanına doğru şekilde yerleştirdiğim küçük bir sorunu bile çözeceğinden şüpheliyim. Ayrıca, en sevdiğiniz uygulamaları ve kişileri bir artı olarak bulduğum herhangi bir ekrandan açmak için hızlı arama işlevi gören Kenar ekranı sekmesinden de yararlanabilirsiniz.

Tek elle fotoğraf çekme: Özellikle küçük ellerim için Galaxy S10E, fotoğraf çekerken kullanmak için bir rahatlama oldu. S10 Plus ile, telefonu iki elim ile sabit tutma eğilimim var ve otomatik odaklama fikrimi veya bazen de burnumun ucunu okumadığında odaklanmak için parmağınıza hızla dart. Telefon ekranını bir kuş gibi çekiştirmenin ne kadar utanç verici olduğunu söylememe gerek yok, ancak bunu yapan tek kişi olamayacağımı biliyorum.

S10E, bir eliyle sabit durması ve gerekirse diğerine odaklanması için yeterince küçüktür. Samsung'un Atış Önerileri yazılımı, çekimi önerilen bir kılavuz çizgisine getirdiğinizde otomatik olarak fotoğraf çekerek işleri kolaylaştırmayı dener.

Yazma: 5.8 inçlik ekran küçüktür ancak küçüktür, ancak yazma daha büyük bir ekrandan daha küçük görünecektir. Galaxy S10 Plus'ın 6.4 inçlik ekranından gelen S10E'nin dijital klavyesi "küçük" geliyor, ancak aynı boyuttaki ekrana sahip bir telefondan geliyorsanız, fazla farketmeyeceksiniz.

Hala güç düğmesindeki parmak izi okuyucusuna alışmak
Güç düğmesi aslında parmak izi okuyucusu için en sevdiğim yerlerden biri çünkü en azından sağ elini kullanan insanlar için ulaşılması kolay ve çok az zorlanma veya tahminde bulunma gerektiren doğal bir yere düşüyor. Samsung, bazı tekrarlayan baskıları engelleyen düğmeye basmak yerine, telefonun yumuşak bir dokunuşla kilidini açma seçeneği sunar.

Şimdiye kadar benim için iyi çalıştı, Galaxy S10 Plus üzerindeki ekran parmak izi okuyucusundan daha iyi. Şimdiye kadar bir şikayetim, en azından tutuşum için yerleşimin alışılmadık derecede yüksek görünmesi. Çeyrek santim aşağı inerse daha mutlu olurum. Hala telefona alışığım, bu yüzden kas hafızası çarkı aldıkça yerleşim beni ilerletmeyi rahatsız edebilir.