Bütçe televizyonlarıyla bilinen, Çin şirketi ile birlikte geliştirilmekte olan katlanabilir cihaz ailesinden biridir.

 

Katlanabilir cihazlar öfkeli. Televizyon yapımcısı TCL bile oyuna giriyor.

En iyi bütçeli televizyonlarla tanınan Çinli firma, aynı zamanda BlackBerry Mobile ve Alcatel markaları ile telefonları da arayarak, iki tablet, iki akıllı telefon ve bir akıllı saate eğilen esnek bir telefon dahil olmak üzere esnek ekranlar kullanan en az beş cihaz üzerinde çalışıyor.

Bir tablet, bir kapak gibi içeriye doğru katlanan bir ekrana, diğeri ise Royole Flexpai gibi dışarıda bir ekrana sahip. Bu arada akıllı telefonların iç ve dış kısımlarına katlanan iki çeşidi var, ancak geleneksel bir flip telefon gibi yatay çizgide eğiliyorlar. Son telefonun uzun ve sıska olduğu ve bir bileğin etrafındaki manşet şeklinde kıvrılabildiği görülüyor. Hiçbiri, Samsung'un katlanabilir telefonu ile aynı tasarımı paylaşmıyor.

Resimler, endüstrinin, telefon tasarımında bir sonraki büyük sıçrama ve tekrar telefonlarla ilgilenmemize yol açan katlama cihazlarına olan ilgisinin altını çiziyor. İnsanlar akıllı telefonlarına öncekinden daha uzun süre dayanıyorlar ve her yıl yapılan nispeten küçük değişikliklere rağmen pahalı bir yükseltme yapmak daha da zorlaşıyor. Umut, katlanabilirlerin bunu değiştirebilmeleri ve elektronikle etkileşime geçmenin yeni bir yolunu getirebilecekleridir.

Görüntüler ön plandadır ve TCL planlarını değiştirebilir veya silebilir. Cihazların piyasaya ne zaman varacağı da belli değil.

Ancak bir TCL yöneticisi CNET'e geçen ay 2020'de şirketin ilk katlanabilir cihazını piyasaya süreceğini söyledi. O zamanlar, şirketin ne kadar farklı cihazlar ürettiğinden, ne tür bir cihaz olacağı belli değildi.

TCL'nin küresel pazarlama genel müdürü Stefan Streit, "Sadece akıllı telefonlar değil" diyen CES'in röportajında ​​giyilebilir, ev aletleri ve TV gibi diğer tüketici ürünlerinin de yeni katlanabilir teknolojiden yararlanabileceğini söyledi.

CNET tarafından görülen görüntülemelerden biri ortada Yüzey Kitabı benzeri bir boşlukla katlanan cihazları göstermektedir. Bu cihazlar hakkında bilinen başka bir şey yok.

Şirket televizyonlarda en iyi oyuncular arasında yer alıyor ancak telefonlara gelince daha düşük bir profile sahip. Verimlilik odaklı telefonlar yapmak için BlackBerry ile yapılan bir lisans anlaşmasıyla karşı karşıya kaldı ve Palm adını, ana telefonunuz için eşlik eden tuhaf bir küçük telefon haline getiren bir başlangıç ​​için lisans verdi. Şirket, sektördeki en moda trendlerden birine atlayarak isim tanımayı geliştirmeyi umuyor.

 

katlanabilir telefon 1

Çoğu büyük Android telefon üreticisi ve hatta bilinmeyen başlangıçlar katlanabilir cihazlarda çalışıyor. Google, katlanabilir tasarımlar için Android desteği sağlamayı taahhüt ettiğini söyledi. Startup Royole, katlanabilir cihazı FlexPai'yi 6GB RAM ve 128GB varyantı için 1,318 $ 'a (1,209 £) satıyor. FlexPai, ekranı dışarıda olacak şekilde bir kitap gibi kapanıyor. Apple bile katlanabilir telefon tasarımları için patent başvurusunda bulundu.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, önümüzdeki hafta Galaxy S10 lansmanında çabalarını gösterecek. Galaxy X, Galaxy F, Galaxy Flex veya Galaxy Fold olarak adlandırıldığı söylenen cihazı tamamen açıldığında bir tablet, daha sonra kapatıldığında bir telefon. Herhangi bir bozulma olmadan cihazı tekrar tekrar açıp kapatmanıza izin veren Infinity Flex Ekran adı verilen yeni bir ekran teknolojisi kullanır.