Tasarımlar yıllar içinde fazla değişmedi, ancak Samsung oyun değiştiren hamleler yapıyor.

 

Samsung telefonunuz biraz sıkıcı gibi mi hissediyorsunuz? Bu değişmek üzere. Samsung'un telefon grubu bu yıl çok büyük bir adım atacak. Gelişmeler arasında: parmak izi okuyucular, süper hızlı 5G bağlantısı ve hatta tabletlere yayılan katlanabilir telefonlar.

Şirket, San Francisco'daki Bill Graham Auditorium'da Unpacked etkinliğine ev sahipliği yaptığında Çarşamba günü, bu yeni özelliklere bir göz atalım. Samsung, açılış konuşmasını saat 11: 00 / PT: 2'de başlatacak. ET.

Güney Koreli telefon devi, yeni Galaxy S10 serisini tanıtmak için Unpacked'i kullanacak, çoğumuz gelecek yıl boyunca satın alacağımız telefonlar. Ayrıca 5G push ve katlanabilir telefonundan bahsetmenin yanı sıra giyilebilir ürünler göstermesi bekleniyor. Etkinlik, yıllarca Samsung cihazlarında yapılan en büyük değişikliklerden bazıları ile sıkıştı.

 

Ambalajsız yakında gelemez. Kabul edelim, telefonlar son zamanlarda heyecan verici olmadı. Üreticilerin, fiyatların artmasına rağmen, her yıl dikdörtgen cam levhalarına yeni yenilikler getirmesi zorlaşıyor. Hem telefon yorgunluğundan hem de çıkartma şokundan muzdarip, çoğumuz cihazlarımıza eskisinden daha uzun süre bağlı kalıyoruz. Samsung, Apple ve diğer herkesin bizi harcamaya teşvik etmek için daha çok çalışması gerekiyor.

Strateji Analizine göre, akıllı telefon gönderileri geçen yıl yüzde 5 düşüşle 376 milyon adede geriledi. Strateji Analitiği analisti Linda Sui, "Bu, tarihte ilk kez küresel akıllı telefon pazarının tüm yıl bazında azaldığını gösteriyor." Dedi. "Bu bir dönüm noktası olayı."

Geçtiğimiz ay, Samsung, yavaş akıllı telefon pazarının zorla giderken kazancında ve karında keskin bir düşüş olduğunu bildirdi. İşletmelerinin çipten ekrana kadar çoğu, zayıf talep ve telefon sektöründeki daha sert rekabetin etkilerini hissetti. Akıllı telefon satışları azaldı, mobil cihazlara yönelik bellek yongaları da satılmadı ve mobil ekranlar zarar gördü.

Genel olarak, Samsung geçen yıl 291,3 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptı.

Unpacked öncesinde yorum yapmaktan kaçınan Samsung, programlarında yaptığı değişikliklerin cüzdanlarımızı tekrar açmamız için yeterli olacağını umuyor. En azından, şirket bizzat cihazları görmek için yeni mağazalarına yönelmek için yeterince meraklı olmamızı istiyor.

 

Galaxy S10 tweaks
Samsung, mobil endüstrideki herkesle aynı problemle mücadele etti: insanları iyileştirecek kadar büyük değişiklikler yapmak. Geçen yılki Galaxy S9, S9 Plus ve Not 9, 2017'nin Galaxy S8, S8 Plus ve Not 8'den gözle görülür bir gelişme göstermedi. Tabi, telefonların daha hızlı işlemcileri ve hazır bileşenleri vardı, ancak tasarımlar aynı kaldı ve O kadar farklı bir şey yapmayın. Bu telefonlara olan talebi acıttı.

Galaxy S10 tasarımının S9'dan büyük bir sıçrama olması beklenmiyor - dikdörtgenlerle yapabileceğiniz çok fazla şey var - ancak onu daha iyi bir telefon yapan birkaç ayar içermelidir.

 

fold2

 

Yaratıcı Stratejiler analisti Carolina Milanesi, “Yapması gerekenlerin ötesinde”, daha önce yaptıklarının ötesinde büyük değişiklikler yapmak, dedi. "Ancak beklediğimiz ve söylentiler içeren bazı yenilikler memnuniyetle karşılanacak."

Başlamak için, bir ekran parmak izi okuyucusu olması bekleniyor. Galaxy S10, doğrudan ekrana gömülü ultrasonik bir parmak izi okuyucusu olan Qualcomm'un 3D Sonic Sensörü ile çalışan ilk çip olan Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisini kullanmalıdır.

Bu, Samsung parmak izi okuyucularının ön ekrana dönebileceği ve hakemlerin ve kullanıcıların şikayet ettiği telefonun arkasındaki popüler olmayan bir hareketi tersine çevirebileceği anlamına geliyor. Ultrasonik teknolojinin Samsung'un Face Unlock teknolojisinden çok daha güvenli olması bekleniyor. 3D Sonic Sensör ile Samsung, tüm cepheye uzanan bir ekran sunmaya devam edebilir.

Samsung'un karanlık ortamlarda daha iyi görüntü elde etmek için daha fazla mercek ve yeni bir "Parlak Gece" modu ekleyerek kamerasını cihazlarında iyileştirmesi bekleniyor. Telefonların önündeki kamera mercekleri için Samsung'un iPhone tarafından popüler olan çentikten uzak durmaya devam etmesi bekleniyor. Bunun yerine, ekranın cihazın önünde daha da fazla gayrimenkul almasına izin veren kamera için bir "delgeç" tasarımı içerebilir. Kasım ayındaki geliştirici konferansında bu tasarıma imza attı.

Katlanabilir ve yüksek hızlar
Galaxy S10 tweaks Unpacked mağazasında hepsi bu kadar değil. Samsung'un diğer telefon duyuruları gerçek göstericiler olmalı.

En büyük haberin, Samsung'un ilk katlanabilir telefonunun tanıtımı olması muhtemel. Şirket yıllardır cihaz hakkında konuşuyor ve nihayet Kasım ayında bir prototip gösterdi. Aygıtı ekran bozulması olmadan tekrar tekrar açıp kapatabilmenizi sağlayan Infinity Flex Ekran adı verilen yeni bir ekran teknolojisi kullanır.

Cihaz kapalıyken kompakt bir akıllı telefon ve tamamen açıldığında daha geniş bir tablet olacak. Uygulamalar, akıllı telefonunuzda bıraktığınız tableti almanıza izin vererek, ekran boyutları arasında kolayca geçiş yapar. Cihaz açıldığında, üç etkin uygulamayı kullanabilirsiniz.

Bu erken detayların ötesinde, Samsung, piyasaya ne zaman varacağı da dahil olmak üzere katlanabilirler hakkında pek bir şey söylemedi. Hemen çok büyük miktarlarda satış yapmak pek mümkün olmamakla birlikte, katlanabilir akıllı telefonların geleceğine işaret edebilir.

 

foldable phone

 

Sonra 5G var, sonunda kullanacağımız yeni bir teknoloji var.

5G teknolojisinin, kablosuz ağların hızını, kapsamını ve yanıt verebilirliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor. Günümüzün tipik hücresel bağlantısından 10 ila 100 kat daha hızlı çalışabilir ve fiziksel bir fiber optik kablodaki hizmetten daha hızlı olacaktır. Ayrıca, bir cihazı ağınıza daha hızlı bağlar, indirme veya yüklemenizi başlatmak için bir milisaniye kadar hızlı bir hızda çalışır.

Genel hız kazancı, telefonların karmaşık bilgisayar işlemlerini şu anda harcadıkları zamanın bir kısmında ele almak için daha donanımlı olacağı anlamına geliyor. Bu, günümüz telefonlarıyla işlemek için çok uzun sürecek olan gelişmiş fotoğrafçılık özelliklerini, yapay zeka eylemlerini ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını mümkün kılabilir. 5G teknolojisi, aynı zamanda akıllı araç lambaları gibi çevredeki nesnelerin yanı sıra, sürücüsüz otomobillerin ve otobüslerin birbirleriyle konuşmasını da sağlar.

Samsung, 2019 yılının ilk yarısında Verizon, AT&T ve diğer kablosuz iletişim sağlayıcıları için bir 5G telefonu tanıtacağını açıkladı. Galaxy S10'un bir sürümünün 5G bağlantısıyla gelmesi bekleniyor, ancak Samsung'un 5G'yi sunması beklenmiyor telefonları. 5G bileşenleri pahalıdır ve servis henüz tüm pazarlarda değildir. Yani 5G sürümünün ucuz olmasını beklemeyin.

Samsung'un Unpacked'de çok fazla işi var. Bu yüzden çok içeri giriyor.

Extremes'e götürmek: Çılgın durumlar - patlayan volkanlar, nükleer erimeler, 30 ayak dalgalar - günlük teknolojiyle karıştırın. İşte olanlar

 

samsung developer conference 9779