İPhone X geri döndü ve her zamankinden daha ucuz ve 2019 iPhone'lara geldiği söylenen üç arka kamera hakkında yeni detaylar.

 

İPhone X, Apple Store'da indirimli bir fiyatla tekrar tespit edildi. 2019 iPhone'ların arkalarında üç kamera merceği olduğu söyleniyor, peki ne için kullanılabilecekler? Bu arada, FaceTime böceği uzaklaşmayı reddediyor. İşte bu haftaki Apple Core bölümünden en iyi iPhone ve Apple başlıklarıyla ilgili bir özet.

İPhone X gizli bir dönüş yapar
Eylül 2018'de Apple Store'dan iz bırakmadan kaybolduktan sonra, Apple, 10. yıl dönümü iPhone X'i tekrar çevrimiçi olarak satmaya başladı. Uyarı: Sarf malzemeleri sürerken yenilenmiş bir model aramak zorunda kalacaksınız.

Apple, geçen yılki iPhone programını piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra iPhone X satışını kesti: iPhone XS, XS Max ve XR, muhtemelen X'in yeni telefonlarının satışını engellemesini engelliyordu. Yenilenmiş iPhone X'ler ilk olarak bu hafta MacRumors tarafından tespit edildi ve hızla satılıyor gibi görünüyor.

Orijinal fiyatı 999 ABD Doları'ndan indirilse de, iPhone XR ile karşılaştırdığınızda indirimler o kadar iyi değil. 64 GB depolama alanı olan kilidi açılmış bir iPhone X 769 dolara satılıyor. Bu aynı depolama kapasitesine sahip iPhone XS'den sadece 230 $ daha az, ancak 64GB iPhone XR'den 20 $ daha fazla. Ve bir yıl daha eski olmasına rağmen, 256GB modeli eşdeğer iPhone XR ile aynı fiyat. iPhone X, XR'den daha küçük - eğer içine giriyorsanız - XR'nin tek arka kamerası ve LCD ekranına kıyasla bir çift arka kamera ve bir OLED ekrana sahip.

 

iphone

 

Apple'ın Grubu FaceTime böcek ABD milletvekilleri tarafından işaretlendi
Apple, FaceTime böceğini çevreleyen devam eden olumsuz eleştiriyi ortadan kaldırıyor gibi görünmüyor. Geçtiğimiz hafta çıkan haberlerden bu yana Apple, arayanların diğer insanlara kulak misafiri olmalarına izin veren güvenlik açığını gideren iOS 12.1.4'ün piyasaya sürülmesiyle bir yama yayınladı. Şirket ayrıca, "etkilenen müşteriler ve bu güvenlik sorunuyla ilgilenen herkes için ..." hakkında özür dileyen resmi bir bildiri yayınladı ve "Apple müşterilerinin bize duyduğu güveni kazanmaya devam etmeye kararlı olduğunu" söyledi.

Apple, evinde kusurları ilk tespit eden Arizona’lı genç Grant Thompson’ı ziyaret ederek değişiklik yapmaya çalıştı. CNBC'ye verdiği röportajda, gencin annesi, "üst düzey bir Apple yöneticisi" nin oğluna teşekkür ettiğinden bahsetti ve Apple’ın kırılganlıkları bulan ve bildiren araştırmacılara 200.000 $ 'a kadar nakit ödül sunan uygun bir ödül programı için uygun olabileceğini söyledi. belirli Apple yazılımında. Apple o zamandan beri şirketin gençleri telafi etme planlarını doğruladı, ancak kesin toplamı açıklamadı.

Ancak et culpa eleştirmenleri bastırmaya yetmeyebilir. Geçtiğimiz hafta, New York Eyalet Başsavcısı Letitia James, Apple'ın neden kullanıcılara güvenlik açığı hakkında destek vermediğini ve bu konuyu ele almasının neden bu kadar uzun sürdüğünü öğrenmek için resmi bir soruşturma açacağını duyurdu.

Kongre milletvekilleri ayrıca, Tim Cook'a, kullanıcıların güvenliğini ne ölçüde tehlikeye attığını anlamak için kusur hakkında daha fazla bilgi isteyen bir mektup da verdi. Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Sayın Frank Pallone Jr. (D-New Jersey) ve Dijital Tüketici Koruma ve Ticaret Alt Komitesi Başkanı Sayın Jan Schakowsky (D-Illinois) tarafından imzalanan mektubun, Apple'ın bu ciddi sorunun gerektirdiği kadar şeffaf olmadığına inanıyorum.

Bu üçüncü kamera 2019 iPhone için ne anlama geliyor?
Sadece Şubat ve 2019 iPhone'ların (veya iPhone 11'lerin) neye benzeyeceğini çok iyi anlamaya başladık. Birden çok söylenti, geçen yılki dizilişe çok benzeyen bir tasarıma işaret ediyor, ekranda daha küçük bir çentik ve Yıldırım yerine tercih noktası olarak USB-C'ye geçmek mümkün. Ayrıca iPhone 11 Max'in arka tarafında üç kamera bulunduğunu da duyduk. Ama şu ana kadar, üçüncü kameranın ne için kullanılacağından tam olarak emin değildik.

Bununla birlikte, yakın tarihli bir Bloomberg raporu biraz ışık tuttu. Rapora göre, Apple'ın ilk başta 2019 iPhone için bir 3D kamera sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyordu, ancak daha sonra 2020'ye itmek zorunda kaldı. Yeni kamera, 15 metreye kadar bir alanda tarama yapabiliyordu. Telefonun önünde FaceID için kullanılan geçerli Gerçek Derinlik kamera sistemi, rapora göre yalnızca 50 cm'ye kadar olan bir alanı tarar. Daha uzun menzil, telefonu daha artırılmış gerçeklik özelliklerine açabiliyor ve fotoğraf ve belki de videoda portre modunu geliştirebiliyordu. Bu yılki iPhone'daki üçüncü lens, en azından Bloomberg'e göre, muhtemelen daha geniş bir görüş alanı yakalamak için kullanılacak ve sadece üst seviye Max modeline gelecekti.

iOS 13 Karanlık Modu ve daha çok emojiyi getirebilir
Bloomberg raporunda ayrıca, iPhone'un çalışmalarında, Apple'ın geleneksel beyaz yerine koyu renk şeması kullanan MacOS'lu bilgisayarları için hazırladıklarına benzer şekilde yeni bir karanlık moddan bahsediliyor. İPhone'daki karanlık mod gece geç saatlerde daha az sıkıntı yaratacak ve gerçek siyahlar üretebilen iPhone X, XS ve XS Max'ın OLED ekranlarında özellikle iyi görünecektir. Bu özellik muhtemelen Eylül ayındaki iOS 13’e yapılan güncelleme ile gelecek ve Apple’ın Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) 2019’da yapılacak bir duyuru ile gelecek.

 

Ayrıca iOS 13: 230'da yeni emojilerin de geldiği söyleniyor. Bu yeni emojileri onaylayan Unicode Konsorsiyumu'na göre bazı önemli eklemeler şunları içerir: engelliler (tekerlekli sandalye ve sondalama bastonu ile), ırklararası ve cinsiyet içeren çiftler ve hayvan krallığının tembel hayvan gibi oldukça önemli bazı üyeleri, flamingo ve bir kokarca.

Son olarak, iPhone X, XS, XS Max ve XR kullanıcılarının klavyelerinde yeni karakterler edinmek için Eylül ayına kadar beklemeleri gerekmeyebilir. İOS 12.2'nin Public beta sürümü bize önümüzdeki birkaç hafta içinde bu cihazlara gelebilecek sevimli zürafa, köpekbalığı, baykuş ve yaban domuzu Animojis'in bir önizlemesini verdi. Telefonunuzda tuhaf suratlar yapmak için başka bir bahaneye ihtiyacınız varmış gibi.