Editörün Notu, 13 Aralık: Best Buy şu anda 32 GB’lık kilitli olmayan bir Motorola Moto G6 satıyor. Hedef 130 Gb

için 16GB Verizon ön ödemeli Moto G6 Play satıyor. 3 Temmuz'da yayınlanan orijinal inceleme izliyor.

Moto G6 Play (Amazon'da 177 $), fiyatlandırıcısı olan Moto G kardeşlerinin bilmediği gizli bir silaha sahip: Büyük bir honking bataryası. Kendimi de içeren birçok insan için, görünüşte bitmeyen bir batarya ile uygun fiyatlı bir telefon akıllı telefon paradoksudur. İPhone X (Amazon Marketplace'de 661 ABD Doları) ve Pixel 2 (Google Mağazasında 649 ABD Doları), Moto G6 Play'den çok daha pahalı ama yine de daha az pil ömrü alıyor.

Moto G6 Play - indirim olmadan - 199 $, 169 £, 329 $ AU. Başka bir deyişle, bir iPhone X fiyatına beş adet Moto G6 Play telefonu alabiliyorum.

Motorola akıllıca bütçe dostu, zengin özellikli G ailesini planladı. Bir veya iki değil, üç farklı uygun fiyatlı model var: Moto G6 (Amazon'da 184 $), Moto G6 Plus ve Moto G6 Play.

Motorola Moto G6 Oyun tasarımı
Tasarım açısından, Moto G6 Play, Moto G6 ailesinden ve Moto G5 ailesinden tüm el indirimlerini alıyor - bazıları diğerlerinden daha iyi. Moto G6 Play, Moto G6 ve G6 Plus'ın arkasındaki kaygan görünümlü Gorilla Glass 3'e sahip değil. Daha şık olan USB-C yerine bir mikro-USB portu kullanıyor ve çift kameradan yoksun. Yine, Moto G6'dan 50 $ daha az, bu yüzden burada işleri tam olarak beklemiyordum.

Elinde, Moto G6 Play yoğun ve sağlam hissediyor. Suya dayanıklı değildir, ancak Motorola su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu söylüyor; kahve üzerine dökmeyin ya da en azından birkaç damladan fazla dökmeyin. Arkasında, akıllıca Motorola logosuna dahil olan bir parmak izi okuyucu. Kullandığım tüm arka parmak izi okuyucuların dışında, Moto G6 Play'deki göbek deliği okuyucu, bakmadan bulmak ve kullanmak için en kolay yol.

 

moto g6 and moto e5 series phones4

 

Moto G6 Play'in yazılımı gösterişli değil. Bu Android 8.0 Oreo oldukça hisse senedi bir sürümünü çalışır ve çok az ekstra uygulamaları vardır. Motorola'nın yaptığı tweaks, düşünceli ve eğlenceli. Yani kim el fenerini açmak için çift karate hareketi yapmayı sevmiyor ki?

Moto G6 gibi, Moto G6 Play de 5,7 inç 18x9 oranlı ekrana sahip. Ancak, çözünürlük Moto G6 ve G6 Plus'ta bulunan 1.080 HD ekran yerine yalnızca 720 HD. Kullanımda, bu göründüğü kadar korkunç değildir. Görüntüler, web siteleri ve videolar ekranda iyi görünüyor. Başım belaya girdiğim tek zaman, fotoğraf çekmeye çalışan doğrudan güneş ışığı altındaydı. Ekran vizör olarak kullanmak neredeyse imkansızdı.

Moto G6 Play'in büyük dostu bir bataryası var.
Moto G6 Play'in düşük çözünürlüklü ekranı, geniş bataryasıyla birlikte telefona tek bir şarjla müthiş bir batarya ömrü sağlıyor. Döngülü video pili testlerimizde (uçak modunda), Moto G6 Play'in pili ortalama 15 saat 16 dakika sürmüştür. Bu, 9 saat 41 dakika süren Moto G6'dan beş buçuk saat daha uzun.

 

Tek bir 13 megapiksel arka kamera
Moto G6 Play'deki kamera iyi. İyi bir ışık altında, Moto G6 ve Moto G6 Play'den ayrı fotoğraflarını söylemek gerçekten zordu. Gözlerime göre, Moto G6'daki kameralar biraz daha iyi bir dinamik menzile sahip ve dijital yakınlaştırmayı daha iyi ele aldılar.

Daha karanlık ortamlarda, bir restoran veya gece caddesi sahnesi gibi, Moto G6 Play tamam. Düşük ışıkta fotoğraflar daha yumuşak görünüyordu ve daha fazla ses çıkardı - daha koyu renklerde görünen bulanık özellikler.

Şaşırtıcı bir şekilde, Moto G6 Play 960x540 piksel çözünürlükte de olsa ağır çekim video sunuyor. Ve Moto G6'daki gibi bir selfie kamerasının da kendi flaşının bulunduğunu not etmeliyim.

 

Moto G6 Play işlemci ve hız
Hızlandığında, Moto G6 Play bu yıl test ettiğimiz herhangi bir telefonun en düşük puanlarından birini kazandı. Ancak, kullanımda ve belki de Android Oreo'da çalıştığı için Instagram, Twitter'da gezinmek, mesajlaşmak ve fotoğraf çekmek gibi günlük işlerde başarılı oldu. Süper Mario Run ve Monument Valley gibi oyunları iyi idare etti.

Birkaç yüz dolara mal olan bir telefon için, Moto G6 Play iyi bir günlük sürücüdür. Ancak daha fazla hız arıyorsanız, biraz daha pahalı kardeşleri Moto G6 ve G6 Plus'a göz atın.