Apple’ın iOS 12.1.2 Beta 2 güncellemesi kullanıma sunuldu. Geliştiriciler için kullanıma sunulan beta sürümü hangi özellikler sunuyor?

iOS 12.1.3 Beta güncellemesi yayınlandı!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta iOS 12.1.1 için uzunca süren beta süreci sona ermişti ve daha sonrasında tüm kullanıcılara iOS 12.1.1 güncellemesi yayınlanmıştı. Söz konusu bu güncelleme hemen ardından Apple, iOS 12.1.2 Beta güncellemesi ile karşımıza çıkmıştı.

Güncelleme konusunda hız kesmeyen Apple şimdi ise, iOS 12.1.3 Beta güncellemesiyle bizleri karşılıyor.

Geliştiriciler için yayınlanan güncellemenin notlarına baktığımız da ise bizleri yeni özelliklerden ziyade, bir takım performans iyileştirmeleri karşılıyor. Yapılan iyileştirmeler sonucunda iOS 12′nin daha stabil bir şekilde çalışmasına olanak sağlayan Apple ayrıca, Qualcomm ile davalık olduğu özellikler konusunda da bir takım değişikliklere gidiyor.

Yeni güncelle ile birlikte iPhone 6S’den iPhone X‘a kadar olan modellerdeki son uygulamaları kapatma animasyonu ve duvar kağıtlarını yeniden boyutlandırma arayüzünde yapılan değişiklikler kullanıcılara sunuluyor.

Hatırlayacağınız üzere söz konusu bu özelliklerin patenti Qualcomm’da olduğu için Apple‘ın iPhone 6S’den iPhone X‘a kadar olan iPhone modellerinin Çin pazarında tamamen yasaklanacağı son dönemde bir hayli konuşulmuştu.

Yeni güncelleme ile bu sorunu tamamen çözüme kavuşturan teknoloji devi ayrıca, yeni iPhone modellerinin eSIM özelliği için de bir takım iyileştirmeler yaptığını da görmekteyiz.

iOS 12.1.3 Beta hangi cihazlara gelecek?
Test süreci devam eden iOS 12.1.3′ün beta sürümünü destekleyen cihazlar şu şekilde;

– iPad Air
– iPad Air 2
– iPad Pro
– iPad 9.7
– iPad mini 2
– iPad mini 3
– iPad mini 4
– iPod touch 6th
– iPhone 5s
– iPhone SE
– iPhone 6/6 Plus
– iPhone 6s/6s Plus
– iPhone 7/7 Plus
– iPhone 8/8 Plus
– iPhone X

 

Kaynak : https://shiftdelete.net/ios-12-1-3-beta-yayinlandi-iste-detaylar