e-Devlet'in başarısının ardından daha fazla sektörde online işlem yapılabilmesi için e-İŞ platformu geliyor. e-İŞ platformunda ilk adım olarak kamuda

ve özel sektörde sayısallaştırma yapılacak.

Vatandaşların kamu binalarına gitmeye gerek kalmadan pek çok işlemi internet ortamında halledebilmesine imkan tanıyan e-Devlet platformu, dijitalleşme anlamında büyük bir adım olarak gösterilebilir.

E-devlet projesinin olumlu karşılanmasının ardından şimdi de e-İŞ adında yeni bir platform üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Ofisi önderliğinde yürütülen projeye kamu kurumları katılacak.

Dünya gazetesinin edindiği bilgilere göre e-İŞ platformuyla birlikte kamu ve özel sektörde sayısallaştırma işlemleri artırılacak. Ekonomik ortamda sayısal dönüşüm sağlanacak. Sayısallaşmayla birlikte daha fazla ekonomik işlemin online hale getirilmesi amaçlanıyor. Henüz e-İŞ ile hangi işlemlerin dijitalleşeceği bilinmiyor. İlk etapta sayısallaştırma üzerine yoğunlaşılacak. Bütün sürecin nihai hedefinin, sanayi sektörü başta olmak üzere ekonomik ortamın sayısal dönüşümünün bir kavramsal çerçeve içine oturması ve sistemin kendini besleyebilir hale getirilmesi olduğu belirtiliyor.

KOBİ’ler de dahil olmak üzere özel sektörün e-İŞ ve e-Devlet platformlarını kullanması için çalışmalar yapılacak. KOBİ’lere özel eğitimler verilecek. e-İŞ platformu hakkında henüz yeteri kadar bilgi yok. İlerleyen aylarda e-İŞ hakkında detaylı duyurular yapılacak.

KOBİ’ler e-devlet ve e-İŞ’e yönlendirilecekler

Çalışmanın diğer önemli ayağının ise KOBİ’ler için yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda KOBİ’lerin sayısal yeteneklerinin artırılması, iş ve işlemlerinde e-İŞ ve e-devlet uygulamalarını kullanması için çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda KOBİ’lere yönelik olarak özel eğitimler verilecek.

Bütün sürecin nihai hedefinin, sanayi sektörü başta olmak üzere ekonomik ortamın sayısal dönüşümünün bir kavramsal çerçeve içine oturması ve sistemin kendini besleyebilir hale getirilmesi olduğu belirtiliyor. Uzun vadede, e-İŞ uygulamaları ile en geniş anlamda şirket, birey, vakıf, yerel yönetim, kamu vb. her bir ekonomik faaliyet yürüten gerçek-tüzel kişilik ekonomik faaliyetlerinin gerektirdiği iş ve işlemleri sayısal ortamda gerçekleştirebilecek.

Kaynak : https://www.dunya.com/ekonomi/e-devletten-sonra-e-is-geliyor-haberi-601206