Amazon Rekognition, en çok karşılaştığı şeyleri, aradığı her şeyi tanımlayabilen bir yazılım yaratma çabasıdır.

 

Ticari kuruluşlar ve evet, kanun uygulayıcı kurumlar zaten bu yazılımı kendi kullanımları için lisanslıyorlar. Bu, yüz tanıma işleminin günlük hayatınızın bir parçası olması için Facebook'u kullanmanıza veya Google'a ait Nest'ten veya Amazon'a ait Ring'den yüze taranan bir iPhone veya süslü bir video kapı zili satın almanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Rekognition ile belki de öyle.

Belki de bununla iyi değilsindir. ACLU gibi sivil özgürlük grupları, ABD yasa uygulayıcı kurumları arasında yüz tanıma teknolojisinin hızla benimsenmesi ve özellikle göçmenlere ve renkli insanlara yönelik kötüye kullanma potansiyeli konusunda kaygılar uyandırdı. Birçoğu - Amazon'un kendi çalışanları ve hissedarlarından bazıları dahil - şirketin frene basmasını istiyor.

Tartışma geçen yıl Kongre'nin dikkatini çekti ve şimdi, Senato geçenlerde işletmelerin yüz tanıma verilerini iznini almadan iznini almalarını ve izlemelerini kısıtlayacak bir tasarı teklifinde bulunduğunda Rekognition'ın bir hesaplaşma için var olabileceği görülüyor.

Bunların hepsi, dalmanın ve Rekognition'ın ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve ne için kullanıldığını daha iyi anlamanın zamanının geldiğini söylemektir.

Amazon Rekognition tam olarak ne yapar?
Sormana sevindim. Amazon'un söylediklerine bakarak başlayalım:

"Amazon Rekognition, uygulamalarınıza görüntü ve video analizi eklemenizi kolaylaştırıyor. Rekognition API'sine yalnızca bir görüntü veya video sağlıyorsunuz ve hizmet nesneleri, insanları, metinleri, sahneleri ve etkinlikleri tanımlayabiliyor. Uygun olmayan herhangi bir içeriği tespit edebiliyor. iyi.

"Amazon Rekognition ayrıca son derece hassas yüz analizi ve yüz tanıma özelliği sunar. Kullanıcı doğrulama, kataloglama, kişi sayımı ve kamu güvenliği dahil olmak üzere çok çeşitli kullanım durumları için yüzleri tespit edebilir, analiz edebilir ve karşılaştırabilirsiniz."

Amazon'un bugünlerde neler yaptığını olduğu gibi, Rekognition yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerine yoğunlaşıyor. Alexa, Amazon'un AI kulakları ve sesi verme çabasıysa Rekognition, şirketin AI'ya bir bakış açısı ve neye baktığını tanıma zekası verme çabası olarak görülebilir. Aradaki fark, Alexa'nın siz ve benim gibi tüketiciler için yapıldığı, Rekognition ise işletmeler ve organizasyonlar için tasarlanmış bir girişimdir.

Bunların hepsi yeterince basit, değil mi? Geliştiricilerin Amazon'dan kendi uygulamaları için lisans alabileceği görüntü ve yüz tanıma yazılımı. Ancak, işletmelerin ve kuruluşların Rekognition'ı kullanmaya başladıkları yöntemleri ve gelecekte olabilecekleri yolların bazılarını düşünmeye başlayın ve işler daha da karmaşıklaşır.

Amazon Rekognition nasıl çalışır?
Amazon, Rekognition yazılımının bilgisayar vizyonu bilim adamları tarafından geliştirilen derin öğrenme teknolojisine dayandığını söylüyor. Aslında iki ayrı yazılım aracı veya API seti: görüntüleri analiz eden Amazon Rekognition Image ve videoyu analiz eden Amazon Rekognition Video.

Diğer görüntü tanıma uygulamaları gibi, Rekognition da neye baktığından "yer işaretleri" adı verilen ortak yapısal tanımlayıcıları arar. Bir elma ile bu, sap gibi özelliklerle birlikte meyvenin şekli ve rengi olabilir. Bir yüzle, özelliklerin şekli ve aralarındaki mesafedir.

Bir kez kanıtları taradıktan sonra, yazılım neye baktığını bildiğinden ne kadar emin olduğunu değerlendirir. Bu güven değişkeni bir eşleşme ilan etmek için bir eşik görevi görür - bir Rekognition kullanıcısı yüzde 75'in üzerinde bir şeyin pozitif bir eşleşme olarak etiketlemek için yeterince iyi olduğunu söylerken, daha yüksek bahisli bir uygulamaya sahip başka bir kullanıcı bu sayıyı belirlemek isteyebilir 99. güven seviyesi ne kadar yüksek olursa, bir eşleşme ilan etmek için yazılımın o kadar kesin olması gerekir.

Bu güvenin büyük kısmı, söz konusu görüntünün kalitesine ve açısına bağlıdır, ancak son yıllarda, neye baktığını tanımak için programlanan böyle bir yazılım. Bu, yalnızca Amazon değil Apple, Facebook, Google, Microsoft, Samsung ve diğerlerinin teknoloji geleneğindeki yoğun araştırma ilgisine çok az teşekkür ediyor.

Amazon, "Rekognition her zaman yeni verilerden öğreniyor ve hizmete sürekli olarak yeni etiketler ve yüz tanıma özellikleri ekliyoruz" diyor.

Yüz tanıma özelliği ile Amazon'un birbiriyle yüzleşmek için kendi yüz veritabanını saklamadığına dikkat etmek önemlidir. Bunun yerine, sahip olduğu ve yönettiği bir "yüz koleksiyonu" sağlamak kullanıcıya kalmıştır. Bir fotoğraf depolama hizmeti için, bu yüz toplama, kullanıcıların yüklediği fotoğraflar olabilir. Bir kolluk kuvvetleri için, yüz toplama varolan bir mugshots veri tabanı olabilir.

Amazon Rekognition'ın maliyeti nedir?
Şirketler Rekognition'ı kullanmak için önceden bir ücret ödemiyorlar. Ne kadar kullandıklarına bağlı olarak kullandıkları kadar öderler.

"Amazon Rekognition ile analiz ettiğin resim ve videolar ve meta verilerle yüzleş

Kim kullanıyor?
Bu iyi bir soru ve Rekognition'ı tartışmalı kılan şeyin kalbine giden bir soru.

Şirket, Rekognition'ın Thorn ve Uluslararası Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından, kayıp çocuklar ve insan kaçakçılığı mağdurları konusunda potansiyel ipuçlarını bulmak için kullanıldığını vurgulasa da, Amazon Rekognition müşterilerini rızası olmadan ifşa etmiyor - ve Bana toplam Rekognition müşterisinin sayısını da söyleme. Mayıs 2018'de Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği tarafından alınan belgelere göre, listede birçok ABD kolluk kuvvetleri var. (Oregon ve Florida gibi yerlerdeki kanun uygulayıcı kurumların zaten burada okuyabileceğiniz Rekognition'ı kullanma biçimleri hakkında daha fazla raporumuz var).

Dünyanın dört bir yanındaki polisler yıllardır yüz tanıma teknolojisini kullanıyor, ancak açıklama Rekognition'ın yetenekleri, nasıl kullanılabileceği ve onu tam olarak kimin kullandığı hakkında sorular sormaya yetti. Çok geçmeden ACLU, Amazon'u Rekognition yazılımını hükümetlere ve kolluk kuvvetlerine tamamen satmayı durdurmaya çağırıyordu.

Washington’un ACLU’su teknoloji ve özgürlük müdürü Shankar Narayan, “Amazon’un devlet kurumlarına bu güçlü gözetim sistemini sağlaması durumunda, göçmenlerin, renkli toplulukların, protestocuların ve diğerlerinin hakları riske girecek” dedi.

Bu kaygıların bazıları Amazon'un içinden bile geldi. Geçen yılın Haziran ayında, bir grup Amazon çalışanı Amazon Kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'a şirketi güçlü saydamlık ve hesap verebilirlik önlemleri uygulamaya koymaya ve Rekognition hizmetlerini kolluk kuvvetlerine satmayı durdurmaya davet etti.

“Polisin tarihi militarizasyonu, Siyah eylemcilerin hedeflerinin yenilenmesinin ve şu anda insan hakları ihlalleri ile uğraşan federal bir sınırdışı kuvveti büyümesinin ortasında zaten biliyoruz - bu, sürveyans devleti için başka bir güçlü araç olacaktır ve nihayetinde en çok marjinal olanlara zarar "yazıyor.

Amazon, o sırada yanıt olarak yorum yapmaktan kaçındı ve bu eserin önündeki yorum talebine de cevap vermedi.