Aynasız bir kamerayı tam kare DSLR'den daha büyük ve daha ağır göreceğimi hiç düşünmezdim, ancak bir şekilde Panasonic

bunu gerçekleştirdi. Panasonic'in katılımcıları hakkında beğenilecek çok şey varken, Lumix S1 ve S1R - yenilikler arasında müthiş bir yüksek çözünürlüklü OLED vizör, HLG tonlu HDR fotoğraf, üçlü eğimli LCD ve daha pek çok şey var - büyük gövde aralarında değil .

Panasonic'in S serisi, L-Mount Alliance'daki Sigma ve Leica ile stratejik bir ortaklığa dayanan Leica L montajı etrafında kuruludur. Başlatma sırasında, S serisi iki odaklanmış modelden oluşuyor: biri ilk fotoğraf çekimi için optimize edilmiş yüksek çözünürlüklü 47 megapiksel sensöre sahip S1R; ve ilk video çekimi için en iyi hale getirilmiş, daha düşük bir 24 megapiksel sensöre sahip olan S1. Bu Sony ve Nikon'un takip ettiği stratejiyi takip ediyor.

Ancak Panasonic'in kameraları diğerlerinden iki önemli şekilde ayrılıyor. Nominal olarak, daha pahalıdırlar. Nisan ayında beklenen mevcudiyeti olan ön sipariş için mevcut olan S1, vücut için 2.500 ABD Doları (yaklaşık 1.910 £ veya 3.440 ABD Doları) harcıyor. Nikon Z6 (2.100 £, 3.300 AU) veya Sony A7 III (2.000 £, 3.100 ABD Doları) için 2.000 ABD Doları ile karşılaştırır. S1R modeli 3.700 dolara, Z7 ve A7R III ise 3.400 dolara (3.400 avro, 4.160 avro) ve 3.200 dolara (2.900 avro, 4.600 avro) gider.

Yeni Lumix S 24-105mm f4 Macro OIS lens ile setlerde satışa sunulacak; bu da 900 dolarlık banknottan başka bir şey değil. Fotoğraf makinesi gönderilirken kullanılabilecek iki üst düzey lens, Lumix S Pro 70-200mm f4 OIS ve Lumix S Pro 50mm f1.4.

kamera

 

Bununla birlikte, fiyatlara bakarken, Panasonic'in ABD'deki fiyatlarını Sony ve Nikon'dan çok daha fazla "indirim" eğiliminde olduğunu unutmayın, bu nedenle etkili fiyatların rakiplerine daha yakın olması gerekir. Ve fiyatı yükselten 120 fps yenileme hızına (muhtemelen bir Sony) sahip 5.8 megapiksel OLED vizörünü görebiliyorum.

Rakiplerinden bir diğer büyük fark ise büyüklük. Tanıdığım en büyük tam çerçeve aynasız gövde - Fujifilm GFX ve Hasselblad X1D aynasız orta format kameralardan bile daha büyük ve daha ağır - ve neredeyse Canon EOS 5D Mark IV kadar büyük.

Ekstra çevresi çoğunlukla sensör kayması dengeleme mekanizması nedeniyledir. Ancak Panasonic, 5 durak telafisi - 6 optik olarak sabitlenmiş bir mercekle 6 durak - ilettiğini iddia ediyor, bu nedenle titreklik oranınıza bağlı olarak, fazladan yüke değebilir.

Dengeleyici aynı zamanda bir enerji vampirdir. Nispeten lüks bir 3,050 mAh bataryaya rağmen, sadece yaklaşık 350-400 çekim için derecelendirildi. Uygulamada bundan daha fazlasını elde etme ihtimaliniz olsa da, profesyonel bir kamera için hala düşük. Ancak Panasonic, ne kadar istikrarlı olduğunuzu gösteren geçici bir seviye göstergesi gibi ilginç bir IS Durum Kapsamı ekledi.

Neyse ki, lensler oldukça büyük görünse de, kabaca Sony ve Canon'un eşdeğerlerinin boyut ve ağırlıklarıyla karşılaştırılabilirler. (Nikon'un henüz 24-105 f4 veya 70-200 f4 modeli yok, Panasonic'in piyasaya sürdüğü iki çekirdekli lensi yok.)

Aynısı...
Her iki model de, temel olarak Panasonic'in Lumix G9 modelinde bir varyasyon olan aynı gövdelere sahip. Ağır olsa da, sıkça ihtiyaç duyulan tüm düğmeleri, kadranları ve AF alanı seçim joystickini erişilebilir bir konuma yerleştiren makul bir kontrol düzeniyle tutmak rahat.

Dikkat çeken bazı fiziksel özellikler arasında USB-C, 5GHz Wi-Fi, üç yönlü LCD ve çift kart yuvası sayılabilir. Sonuncusu CFExpress kartlarını desteklemek için gelecekte firmware ile güncellenebilecek bir SD ve bir XQD içerir.

Otofokus ve ölçüm sistemleri, Panasonic'in üst düzey Micro Four Thirds modellerinde kullandıklarına benzese de, güncellenmiş Venus Engine görüntü işlemcisi ve geliştirilmiş deklanşör mekanizması, bunlardan daha fazla hız, tutarlılık ve hassasiyet sağlıyor.

Ayrıca, HLG (Hybrid Log Gamma) profili, otomatik netleme sisteminde hayvan tanıma ve zaman atlamalı pozlama seviyesine sahip fotoğrafların HDR versiyonlarını kaydetmek için yeni bir HSP dosya formatı gibi özellikler ekler.