Yeni tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin tüm heyecanından sonra Nikon, dikkatini Coolpix A1000'in piyasaya

sürülmesiyle daha cüzdan dostu kompaktlara yöneltti.

"Şık ve kompakt bir dijital kamera" olarak faturalandırılan yeni Coolpix A1000, 35x optik zoomu ve 24-840 mm'lik bir aralık ile seyahat kamerası arayanlara hitap edecek. Bu zoom kapsama alanı, en yakın rakiplerinin beğenilerini, Panasonic Lumix ZS70 (ABD dışındaki TZ90) ve her ikisinin de 24-720mm zoom lensleri olan Sony Cyber-shot HX99 modelini etkiliyor.

Uzun zoom özelliği, Coolpix A1000’in Panasonic Lumix ZS100 modelinde olduğu gibi daha büyük bir 1.0 inç sensöre sahip olmadığı anlamına geliyor; bunun yerine 16MP çözünürlüğe sahip daha geleneksel 1 / 2.3 inçlik bir sensörle donatılmıştır.

16MP mevcut kameralara kıyasla biraz ciddiyetle görünse de, aslında bu küçük sensörler üzerindeki daha küçük piksel sayılarını tercih ediyoruz, çünkü daha yüksek ISO değerlerinde daha iyi performans sağlaması gerekiyor. Coolpix A1000'in 6400'lük bir ISO tavana sahip olduğu söylenirken, ham çekim yapma kabiliyetinden de faydalanıyor - her seyahat zum kameranın sunmadığı bir şey.

Fotoğraf makinesi ayrıca, fotoğraf çekimi için objektif bazlı titreşim azaltma (VR) sistemi ile donatılmıştır ve 4K film kaydı için hibrit titreşim azaltma (VR) sistemi vardır.

Coolpix A1000 ayrıca, dokunmatik ekranlı ve 3.0 inçlik eğilebilir açılı bir ekrana sahipken, göz sensörlü dahili 1.166K noktalı elektronik vizöre sahip. Hızlı hareket eden nesneleri çekerken veya süper telefoto çekimlerinde çerçevelemeye yardımcı olmak için zoom konumunu geçici olarak geniş açılı tarafa kayan Snap-back zoom düğmesi de bulunmaktadır.

Objektifin yanında, film kaydı sırasında bile pürüzsüz zoom yapabilmek için tasarlanmış ikinci bir zoom kontrolü var, diğer fonksiyonlar da bu kontrole atanabilir.

Coolpix A1000, Ocak sonunda 409 £ fiyatla satışa sunulacak. ABD ve Avustralya fiyatlarının hala doğrulanması bekleniyor.