Bu ikisinin ortak bir model numarası var. İşte size doğru olanı seçmek. Geleneksel bir kapaklı dizüstü bilgisayar satın almalı mı ya da bir

dizüstü bilgisayar ve bir tablet olarak kullanılabilecek bir ikisi bir arada mı? İşlemciler ve dokunmatik ekranlar daha ucuz ve daha verimli hale geldiğinden, daha düşük performansta daha iyi performansa ve tasarımlara olanak tanıyan zamana göre ... veya en azından birkaç yaşında olan bir soru.

Lenovo'nun Yoga 730'u en iyi örnektir: 2,6 pound (1,2 kg) ağırlığında ve 0,55 inç kalınlığında (14,1 mm) ince alüminyum kasalı, 800 dolarlık 13,3 inç kalemle etkinleştirilmiş, ikisi bir arada aygıt. Ancak Lenovo, Yoga 730'un eksi dokunmatik ekran ve 360 ​​derecelik menteşelerin daha ince, daha hafif bir sürümü olan IdeaPad 730S ile düz dizüstü bilgisayarlar için de güçlü bir tartışma yapıyor.

Aslında, IdeaPad 730S, orijinal ismi yalnızca dönüştürülebilir ürünler için değil, tüm premium bilgisayarlarda Yoga adını kullanma hareketinin bir parçası olarak Yoga S730 olarak adlandırıldı. "İnce" dizüstü bilgisayarlar ve "dönüştürülebilir" ikisi bir arada aygıtların adlarına eklenen S veya C ile onları ayırt edebileceksiniz.

Şaşkın bir şekilde isimlendirmek, ikisi de yaptıkları işte iyidir, ancak Yoga 730 ve IdeaPad 730S arasında seçim yapmanıza yardımcı olacak temel özelliklere yakından bakmanız gerekir.

Bazen bir tablet gibi hissediyorsun, bazen değil

Yoga 730 gibi ikisi bir arada kullanmanın en belirgin nedeni, normal bir dizüstü bilgisayar olarak kullanmak ve hızlı bir şekilde tablet haline getirmek için bir cihaza sahip olmak. Uzun süre ayakta durmak veya bekletmek biraz hantal olmakla birlikte, kucağınızda, bir yastıkta veya masada desteklendiğinde sorun olmaz.

Yoga 730 da kalemle etkinleştirilmiştir, böylece ekrana yazabilir veya çizebilirsiniz. Lenovo'nun Aktif Pen 2'si dahil olmasa da, 50 dolardan az ve deneyim çok az ya da hiç fark edilemeyen bir gecikme ile sorunsuz.

IdeaPad 730S ile dizüstü bilgisayar modunu elde edersiniz ... hepsi bu. Lenovo, seçenek olarak size bir dokunmatik ekran bile vermiyor. Yine de 730S, sadece bir dizüstü bilgisayar olmak için çok iyi.

Sadece şık
Yoga 730 ve IdeaPad 730S birbirine çok benziyor ve fark edilmek istemediğiniz sürece bu iyi bir şey. 730S, Lenovo'nun giriş seviyesi IdeaPad'lerinden daha üstün bir görünüme ve hislere sahip, yalnızca 2,4 kilo (1,1 kg) ağırlığında ve 11,9 mm kalınlığında (0,5 inç) olmasına rağmen sağlam bir his veren sade demir grisi alüminyum gövdeli.

Yoga 730, 360 derecelik menteşeler nedeniyle en azından kısmen hafif ve dokunmatik ekran için biraz daha ağır. Bu aynı zamanda genel dengesini de etkiler. Ne olursa olsun, günlük işe gidip gelmek veya kampüs içinde dolaşmak için sırt çantanı da ağırlamayacak.

 

25 lenovo yoga 730 13ikb

 

Tasarım benzerlikleri arkadan aydınlatmalı klavyelere ve yumuşak dokunmatik yüzeylere devam ediyor. Lenovo rahat bir klavyeyi nasıl yapacağını biliyor ve buradaki durum bu. Windows Precision dokunmatik yüzeyler gerçekten iyi çalıştı ve herhangi bir imleç atlayışı yaşamadım.

Birçok superslim dizüstü bilgisayar gibi, 730S'de yalnızca birleşik kulaklık girişi ve USB-C bağlantı noktası bulunur: iki adet USB-C 3.1 Gen 2 (biri her zaman şarjlı) ve bir USB-C 3.1 Gen 1 USB-A 3.0 bağlantı noktası için USB-C 3.1 Gen 1. SD kart yuvası veya Ethernet jakı da yok.

Yoga'nın tasarım esnekliğine rağmen, ekran ortalama renk performansına ve parlaklığa sahip. Genel kullanım için gayet iyi, ancak kritik renk çalışmaları için önerecek kadar iyi değil. IdeaPad'in renk gamı ​​ve doğruluğu, 300 nit parlaklığı kadar iyidir.

Verimlilik için yüksek performans değil
İncelediğimiz Yoga 730 ve IdeaPad 730S neredeyse aynı konfigürasyonlara sahipti ve bu yüzden hemen hemen aynı şekilde çalışıyorlardı. IdeaPad, Yoga'daki Intel sekizinci nesil mobil işlemcilerin daha yeni sürümlerine sahip. Yeni yongalar önemli bir performans artışı sunmuyor, ancak güç verimliliği ve gelişmiş bağlantı hakkında daha fazla bilgi veriyor.

Alt satırda her ikisi de normal günlük işleri ve eğlenceyi idare etmek için üretilmiştir. Ayrıca, her ikisi de Core i7 için bir seçenek sunsa da, IdeaPad 730S, dizüstü bilgisayarın ne kadar ince olduğu ve serin kalabildiği için performansından tam olarak yararlanamayabilir.

Yoga biraz - ve ben biraz - daha kolay pil ömrünü kolayca alabilen IdeaPad'den daha iyi pil ömrüne sahipti. 730S, video akışı testimiz için 42 watt saatlik bataryasıyla 8 saat 8 dakika boyunca çalıştı. Bu arada Yoga 730 48Wh batarya ile 8 saat 21 dakika yaptı. 4K UHD dokunmatik ekranlı Yoga'yı tercih ederseniz, pil ömrünün daha kısa olmasını beklemelisiniz. Aynı şey Core i7 işlemciye de çarpmak için de geçerli.