Notu henüz almadıysanız, oyun dizüstü bilgisayarlarının artık büyük geri tepen canavarlar olması gerekmez.

Ayrıca vahşi, alev kabartmalı kapak tasarımlarına veya parlayan arkadan aydınlatmalı logolara ihtiyaç duymazlar. Sonuncusu hala kurtulmak için oldukça zor görünüyor, ancak daha ince, daha güçlü oyun dizüstü bilgisayarları artık en yaygın olanı, en azından fiyat skalasının en sonunda.

Hem ince, profesyonel görünümlü tasarımı hem de Nvidia'nın yeni RTX grafik kartlarının genişleyen gücü ile birleştiren test laboratuvarımıza ilk varış, Asus Zephyrus GX701'dir. Yeni RTX 20 serisi GPU'ların dizüstü bilgisayar sürümleri dizüstü bilgisayarlarda henüz piyasaya sürüldü ve şu anda bir sürü model mevcut. İlk testlerimizden itibaren, bu yeni dizüstü bilgisayar GPU'ları önceki GTX modellerine göre nesiller arası bir sıçramayı temsil ediyor (hala birçok dizüstü bilgisayarda mevcut).

17 inçlik Asus Zephyrus GX701, gördüğümüz ince ve hafif Asus serisinin dördüncü tekrarı. Sadece 18.7 mm kalınlığında olmasına rağmen, şu an için yığının en üstünde olan Nvidia RTX 2080 Max-Q GPU'ya sahip, sadece şimdilik Max-Q 2080 değil. Nvidia, bu Max-Q varyantını 2017'de daha ince dizüstü bilgisayarlarda daha üst seviye GPU'lar elde etmenin bir yolu olarak sundu;

Hiç kimseyi şaşırtmamakla birlikte, yeni Asus Zephyrus'taki RTX 2080 Max-Q, oyun performansı konusunda diğer üst düzey oyun dizüstü bilgisayarlarını yendi. En yakın rekabet, tam güçlü Nvidia GTX 1080 GPU'lu dizüstü bilgisayarlardan geliyor, ancak bunlar zaten dinozorlar, yüksek fiyatları ve hacimli gövdeleri var. Masaüstü deneyiminin üst düzey bir dizüstü bilgisayarı bile nasıl yenebileceğini göstermek için çift masaüstü RTX 2080 kartlı bir oyun masaüstünü dahil ettik.

 

1asus 

Havalandırmayı seven bir dizüstü bilgisayar

Sistem, sıcaklığı geniş bir alana dağıtarak bu tarz-güç oranını yönetir. 17 inçlik bir ekranı barındıran gövdenin kendisi 11.8 inç genişliğinde ve 10.6 inç derinliğindedir. İç mekanın yarısından fazlası, boş bir emlaktır (parlayan bir Asus oyun logosu hariç), fanlar küçük havalandırma deliklerinden ısıyı atıyor.

Isı ayrıca sistemin arka tarafındaki geniş bir açıklıktan kaçar, burada alt panel açıkken alt panel minik menteşeler üzerinde yukarı kalkar. Bu, sistemin arkasını birkaç milimetre yükseltir, ancak özellikle daha büyük olan 17 inç gövdeye karşı neredeyse hiç fark edilmez.

 

Tabii ki, tüm bu odayı üst düzey grafikler ve tonlarca soğutma için yapmak, geleneksel dizüstü bilgisayar düzeninde bazı değişiklikler yapmak anlamına gelir. Geçtiğimiz iki yıl boyunca gördüğümüz Zephyrus dizüstü bilgisayarların her biri, beklenen klavye / touchpad ile bazı özgürlükler aldı. Burada, klavye, normal bilek desteğini ortadan kaldırarak sistemin ön dudağına kadar itilir.

Dokunmatik yüzey, sayısal tuş takımının farklı bir dizüstü bilgisayarda yaşayabileceği sağ tarafa kaydırılıyor. Her zaman olduğu gibi, dizüstü bilgisayar tasarımının oluşturduğu normları kendi tehlikenizle karıştırıyorsunuz. Yan tarafa dokunmalı ve bir manzara yerine dikey bir yönelimli bir dokunuşa sahip olmak, hiçbir zaman tamamen doğal hissetmeyecektir. On yıllarca süren kas belleği, parmaklarınızı sağa değil aşağı doğru çekmeye devam edecektir.