Nvidia ilginç bir hamleyle CES 2019 sırasında GSync’in yanına yepyeni bir teknolojiyi daha koydu: Adaptive

Sync. Böylece AMD FreeSync‘in alanına girerek, rekabeti farklı bir boyuta taşıdı

GSync, FreeSync, ve Adaptive Sync aslında aynı teknolojinin farklı isimlendirilmesinden oluşuyor. Temelde aynı işlevi gören bu üç teknoloji ekran kartını monitörün hızıyla senkronize ederek, görüntülerin yırtılmasına engel oluyor.

Nvidia FreeSync desteğini 12 farklı monitörde birden veriyor!
Nvidia, GSync ile beraber sektörde bu teknolojinin öncüsü olmayı başarmıştı. GSync yongasını yüksek seviye monitörlerde kullanan monitör üreticileri, ekran kartlarıyla uyum içindeki bu sistemin önünü açmıştı. Gerçekten etkili bir sonuç verse de, GSync yongası sebebiyle monitör fiyatları olumsuz yönde etkilenmişti.

İşte bu teknolojiye cevap olarak AMD, yazılımla senkronizasyon desteği sunan FreeSync’i duyurmuştu. Birçok benzer özelliğin yanında FreeSync’in asıl etkisi fiyatların düşmesi olmuştu. Böylece AMD’nin sistemi kısa sürede yüzlerde monitör ve TV’de kullanılmaya başlandı.

Bu yüzden Nvidia’nın FreeSync’e destek verecek olması firma işin önemli bir dönüm noktası diyebiliriz. Bu yüzden 400’den fazla FreeSync monitörde testler yapan şirket, bunlar arasından 12 tanesini seçti. Bu 12 cihaz Nvidia’nın gereksinimlerini tamamen karşılıyor.

– Acer XFA240
– Acer XZ321Q
– Acer XG270HU
– Acer XV273K
– Agon AG241QG4
– AOC G2590FX
– Asus MG278Q
– Asus XG248
– Asus VG258Q
– Asus XG258
– Asus VG278Q
– BenQ Xl2740

Eğer bu monitörlerden birine sahipseniz, GeForce Kontrol Paneli otomatik olarak Adaptive Sync özelliğini aktif hale getirecek. Eğer farklı bir model FreeSync monitöre sahipseniz, 15 Ocak itibariyle etki seviyesini kendiniz de test edebilirsiniz. Çünkü GeForce Kontrol Paneli’ne eklenecek bir butonla bu özelliği açıp, kapayabileceksiniz.

Kaynak : Shiftdelete